Фирма от Северна Корея налага собствен iPad

Ryonghung iPad е новият таблет РС на компания от Северна Корея, предназначен за местния пазар

Севернокорейската компания Ryonghung пусна на местния пазар компютър с бранда iPad. Устройството дава възможност за четене на новини, работа с документи и други дейности с помощта на 40 предварително инсталирани приложения, съобщи Gizmodo.

Ryonghung iPad има скромни характеристики – четириядрен процесор на тактова честота 1,2GHz, допълнен от 1GB RAM и 8GB постоянна флаш памет. Устройството разполага с HDMI порт, физическа клавиатура и възможност за мрежова връзка, но неизвестно каква.

Сред приложенията фигурират калкулатор, здравна енциклопедия, медицинско приложение и програма за селско стопанство. Предвидени са също речник и няколко други приложения. Според рекламата на таблета, потребителите ще могат да ползват приложения и от SD карта.

Това не е първият продукт с бранда iPad на пазара в Северна Корея. Още през 2013 г. същата компания, Ryonghung, пусна устройство с името на епълския флагман при таблетите, припомня Gizmodo.

Според анализатори, Ryonghung нарушава правата на Apple върху бранда iPad. Засега обаче няма индикации, че Apple ще предприеме правни действия срещу севернокорейската компания.

Коментар