Оле Бьорн Шилстед е новият CEO на Теленор България

Като главен изпълнителен директор на Теленор България, Оле Бьорн Шилстед ще бъде част и от ръководството на клъстер „Централна и Източна Европа“ на Теленор Груп

Оле Бьорн Шилстед ще бъде новият главен изпълнителен директор на Теленор България, считано от 1 август 2017 г., съобщиха днес от телеком оператора.

Шилстед ще замени на поста Саша Филипович, който временно изпълняваше тази длъжност от 20 май 2017 г., след преназначаването на предишния главен изпълнителен директор Майкъл Фоли за ръководител на Grameenphone, поделението на Теленор Груп в Бангладеш.

След встъпването в длъжност на Шилстед, Саша Филипович ще продължи да изпълнява задълженията си като главен търговски директор на Теленор България. В качеството си на главен изпълнителен директор на Теленор България, Шилстед ще бъде част и от ръководството на клъстер „Централна и Източна Европа“ на Теленор Груп.

Оле Бьорн Шилстед се присъединява към Теленор Груп през 2000 г. и е работил като вицепрезидент и управляващ директор на азиатския офис на групата в Сингапур, а в последствие става старши вицепрезидент и директор „Корпоративно развитие“ за Азиатския регион на Теленор Груп. В периода 2009-2015 г. оглавява представителния офис на Теленор Груп в Москва, а през последните две години е главен директор „Корпоративно развитие“ на Теленор Унгария.

Теленор България е част от международната Теленор Груп, която оперира в 12 държави в Европа и Азия, със 172 милиона абонати. У нас операторът има над 3,3 милиона активни потребители. Към края на март 2017 г. услугите на компанията са достъпни за 99,63% от населението и на 89,75% от територията на страната, а към края на май 4G мрежата на Теленор покрива 89,06% от населението.

Коментар