Microsoft ще плаща на британците да ползват Bing

Microsoft ще се опита да откупи потребители от Google за своята търсачка Bing

Microsoft стартира инициатива за привличане на интернет потребители към своята търсачка Bing за сметка на Google, съобщи британският Индипендът. 

Компанията обещава възнаграждение на потребители с акаунти за услуги на Microsoft, които се откажат от Google и вместо това използват Bing. За всяко търсене през Bing сърфиращите в мрежата ще получават подаръчни бонуси, които след това могат да използват за покупки в магазините на компанията за Windows и Xbox.

Всяко търсене в Bing носи три точки. Но ако потребителят ползва също браузъра Edge, Microsoft ще му удвои точките, за да стимулира преход от Google Chrome към нейния браузър. В момента кампанията е валидна само за територията на Великобритания, става ясно от публикацията в The Independent.

Програмата е структурирана за новаци и напреднали потребители. Първите от тях могат да събират максимум 60 точки на ден с 10 търсения, а вторите – до 150 точки с 50 търсения. Когато начинаещ потребител събере 500 точки, може да премине на второ ниво.

В допълнение, Microsoft ще дава по една точка и за всеки паунд, похарчен в онлайн магазините за Windows и Xbox. Сред наградите фигурират Xbox Live Gold Membership на цена от £9,99 (6000 точки), едномесечен Groove Music Pass на цена от £8,99 паунда (9500 точки) и 12-месечен Groove Music Pass за 110 000 точки.

Коментари по темата: „Microsoft ще плаща на британците да ползват Bing”

добавете коментар...

 1. Anonymous

  Излиза, че 1 точка се равнява на по-малко от 0.001 паунд, търсене в бинг в едж (6 точки) е 0.0056 паунда …

  Отгоре на всичкото, слагат дневен лимит, че и ако написаните числа са верни, ограничават напредналите потребители.

  Защо за напредналите пише 50 * 3 точки = 150? Нали максимумът уж е 6 точки на търсене?

  Интересно е също, че 9500 точки по тези правила се събират за не по-малко от 63 дни за напреднали потребители (150 точки дневен лимит) и 70 дни от начинаещ (първите 10 дни събира само по 50, докато стане напреднал).

  63 дни търсене с бинг и едж ви носят 30 дни безплатен абонамент за музика при положение, че има Apple Music, Spotify и Google Play Music …

  Е, поне се вижда колко яко са го закъсали, да плащат на потребителите. Къде са сега бозаджиите да ни разкажат за доминиращия майкрософт пак?

Коментар