ESET грабна 52-ра награда в класацията на Virus Bulletin VB100

ESET, лидерът в проактивната защита от дигитални заплахи, обяви днес, че е спечелил 52-ра VB100 награда от Virus Bulletin – реномирана независима компания за сравнителни тестове. Октомврийският сравнителен преглед е проведен на платформа Windows Server 2008 и показва, че ESET продължава да поддържа и най-новите Windows системи. ESET все още е единствената компания, която има повече от 50 награди VB100 и е водач в бранша с най- високи нива на детекция и нула фалшиви тревоги– печелившата формула за предпазване от зловреден код.
Virus Bulletin представи първото издание на наградите VB 100 през 1998 г. От тогава се провеждат по няколко теста на година, като платформите се ротират между Linux, Windows, Windows сървърии Novell Netware. За да се окичи с логото на VB100, един антивирусен продукт трябва да отговаря и на двата критерия:
·                      да демонстрира, че засича всички “In the Wild” вируси при сканиране при поискване и при достъп;  
·                     да не генерира фалшиви тревоги, докато сканира чисти файлове.
Още от първите VB100 награди през 1998г. антивирусните продукти на  ESET се славят с процент на успеваемост над 96% – който е най-високият в бранша. За сравнение повечето антивирусни фирми имат коефициент на успешни засичания между 50-75 %.
„Новият ESET NOD32 прави силно впечатление както със стилен външен вид, така и с лесен интерфейс”, каза Джон Хоус от Virus Bulletin. „Анализът на резултатите потвърди обичайните за продукта отлични нива на засичане на зловреден код, както и изключителна бързина на сканиране на чистите файлове, без никакви пропуски при “In the Wild” вирусите. ЕSET добави още един VB100 към сертификатите си за качество.”
ESET е базиран на напредналата технология ThreatSense, която използва евристични методи за проактивно откриване на зловреден код – задача, непосилна дори за най-често обновяваните и използвани продукти за антивирусна защита, работещи на моделно сравнителен принцип.
За разлика от традиционните подходи, решенията на ESET декодират и анализират изпълним код в реално време, като го поставят в емулирана среда. Позволявайки на зловредния кодда се задейства в тази защитена виртуална среда, ESET е способен ясно да разграничи безвредните файлове дори от най-умело маскираните вредители.

Коментар