Излизат графични карти за биткойн, без видеоизход

Повишеното търсене на графични карти за добив на криптовалута причини дефицит на пазара (снимка: Videocardz)

AMD и Nvidia планират да пуснат на пазара 3D графични карти без видеоизход, предназначени за добив на криптовалута, в частност – биткойн.

Двете компании осъзнават перспективата на сегмента за добив на криптовалута и подготвят специални версии на своите 3D карти, които да отговорят на повишеното търсене, съобщи Videocardz.

В момента има дефицит на видеокарти  AMD Radeon RX 470 и RX 480, именно поради високия интерес от страна на потребители, които се занимават с добив на криптовалута.

Специалните графични карти ще се отличават от обикновените по отсъствието на видеовходове и по фърмуера. Освен това гаранцията на подобни карти ще бъде редуцирана до 90 дни, а цените им ще бъдат по-ниски от аналогичните геймърски модели.

С подобен ход AMD, Nvidia и техните партньори ще привлекат нови клиенти и същевременно ще се справят с дефицита в момента. Очаква се Nvidia да пусне специална версия на GeForce GTX 1060, а AMD подготвя карти за биткойн на базата на GPU Polaris.

Коментари по темата: „Излизат графични карти за биткойн, без видеоизход”

добавете коментар...

  1. :)

    Мдам, Nvidia Tesla още преди 6-7 години се произвеждаше без видеоизходи.

  2. Ghj

    Дам , яко

  3. ха

    Видоекарти без видеоизход отдавна се ползват за научни изчисления. Но ето, че дойде времето в което се появяват такъв вид карти и за масовия потребител и така ще станат с по-ниски цени.

Коментар