Skype за мобилни Windows платформи спира на 1 юли

Skype и Messaging прекратяват от 1 юли работата си на мобилни Windows платформи

Microsoft даде ясен сигнал, че изоставя мобилната си платформа Windows Phone, прекратявайки работата на популярното приложение Skype на тази ОС от следващия месец.

Считано от 1 юли, Skype ще престане да работи на Windows Phone 8/8.1. Ще бъде прекратена и работата на приложението Messaging на Windows 10 Mobile, Windows RT и умни телевизори, съобщи MSPowerUser. На останалите платформи Skype ще продължи да работи нормално, уверяват от компанията.

Очевидно, след като Microsoft спира работата на ключови приложения за свои платформи, бъдещето на последните е предизвестено и това е ясно послание за потребителите да се ориентират към други решения.

Същевременно, Microsoft започна да разпространява тази седмица обновена версия на Skype за платформа Android, която идва със значителни промени в дизайна и функционалността.

Коментари по темата: „Skype за мобилни Windows платформи спира на 1 юли”

добавете коментар...

  1. :)

    Типично по Майкрософт-ски 🙂 Това е единствената фирма която може да скапе всичко до което се докосне (разбирайте купи).

  2. Saevar

    а кога ще спрат да правят Windows за мобилни платформи, и без тва е много зле, пазара си има Ифон и Андроид устройства и няма нужда от осакатените мобилни версии на М$.

  3. БМ

    Да спреш поддръжката го разбирам, но да спреш приложението ми изглежда глупаво.

  4. 112

    На Скайп не може да се изтрие профила иначе отдавна да съм го направил. Вайбър се използва много повече в моето обкръжение.

  5. Пешо

    И къв е смисълът да ползваш програма, която даже самия й собственик я неглижира ? ….
    Telegram е прекрасна алтернатива.

Коментар