Xiaomi Mi 6 – осемядрен флагман с огромна памет

Xiaomi Mi 6 работи под управление на Android с фирмена обвивка MIUI 8

Китайският бранд Xiaomi има навика да предлага смартфони от висок клас, които съперничат по характеристики на най-добрите устройства на пазара. Такъв е и обявеният наскоро флагман Mi 6 – моделът впечатлява с високопроизводителен процесор, голям обем вградена памет, качествен дисплей и две отлични камери.

Xiaomi Mi 6 разчита на върхова SoC за смартфони – Qualcomm Snapdragon 835 с осем изчислителни ядра на тактова честота 2,45GHz и графичен блок Adreno 540 на 653MHz. Процесорът е допълнен от оперативна памет с капацитет 6GB и постоянна флаш памет 64GB или 128GB – стойности, които подсказват защо смартфонът няма допълнителен microSD слот за карти памет.

Xiaomi Mi 6 има перфектен дисплей с диагонал 5,15 инча и резолюция Full HD

При подобни хардуерни параметри едва ли има мобилно приложение, което може да затрудни Mi 6. Несъмнено това е един от най-бързите смартфони на пазара, който ще предложи гладко потребителско изживяване при развлечения с игри, видео, музика, сърфиране в интернет и социални мрежи, наред с комуникационните възможности.

Дисплеят на Xiaomi Mi 6 е перфектен – с диагонал 5,15 инча и резолюция Full HD 1920х1080 пиксела (плътност 428 ppi), което позиционира модела в категорията на класните фаблети. Именно тези големи устройства са най-актуалната категория при смартфоните, поради универсалния им екран за всевъзможни приложения. Анализаторите прогнозират, че търсенето на фаблети ще се засилва в близките години, за сметка на по-малките устройства.

Основната камера на Mi 6 е сдвоена – 12,0MP + 12,0MP, с оптичен зум

Наред с качествения дисплей, Mi 6 е оборудван и с две отлични камери. Всъщност камерите са три – сдвоена основна камера 12,0MP + 12,0MP с оптичен зум и апертури f/1.8 и f/2.6, плюс предна камера за селфи с резолюция 8,0MP. Характеристиките на камерите включват тъч-фокус, автофокус (PDAF) и светкавица, функции като разпознаване на лице, панорамни снимки и др.

Xiaomi Mi 6 е устройство, което работи във всички разпространени мобилни мрежи – 2G, 3G и 4G – и се доставя отключен на пазарите по целия свят. Смартфонът е оборудван с безжични модули Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac и Bluetooth, както и с GPS приемник за навигация. Предвидени са два слота за сим карти, микрофон, два говорителя за стерео ефект и реверсивен порт USB Type-C за зареждане и обмен на данни с компютър, както и скенер на пръстови отпечатъци на предния панел.

Xiaomi Mi 6 съперничи по характеристики и дизайн на най-добрите смартфони на пазара

Новият флагман на Xiaomi впечатлява и с дизайна си. Предният панел е направен от четиристранно извито 3D стъкло, а задният панел интегрира елегантно сдвоената камера. Всички портове и управляващи бутони са разположени в перфектна симетрия, която подсилва усещането за едно класно устройство. Сим картите се поставят, без да се отваря смартфонът, в предвидения за целта държач, който излиза отстрани на устройството и след това се прибира.

Xiaomi Mi 6 се доставя с фирмения интерфейс MIUI 8 на база Android. Моделът е оборудван с несменяема батерия 3350 мАч и технология Quick Charge 3.0. Има размери 14,51×7,04×0,75 см и тегло 171 грама. Това устройство е един от хитовите продукти в кампанията Rock the Summer Sale на глобалния онлайн магазин GearBest.

Дизайнът на Mi 6 се отличава с четиристранно 3D извито стълко и пълна симетрия на елементите по корпуса

Обявената флаш цена на Mi 6 в момента е $465,99, като моделът фигурира и сред подаръците, които някои от купувачите могат да спечелят по време на кампанията. Mi 6 е един от многото продукти, които китайският производител лансира в специална секция Xiaomi Mid-Year Sale с мобилни устройства, носима електроника и смарт джаджи за дома.