FSC пуска професионални РС за “супергерои”

Опростена администрация и по-висока сигурност предлагат новите професионални РС на европейския производител Fujitsu Siemens Computers. Те ще улеснят живота на системните администратори, наречени от компанията “корпоративни супергерои”, по подобие на Супермен, който нормално е невидим, но се появява веднага щом стане напечено.
Извън маркетинговите послания, новите модели Esprimo E5916 и P5916 действително използват върхови технологии, каквато е Intel vPro. Произведени в Аугсбург, Германия, тези РС интегрират в малки размери някои фирмени разработки, които подобряват системната управляемост, сигурността и енергийната ефективност.
Технологията DeskView, например, позволява конфигуриране и отдалечен ъпдейт на софтуера, дори когато РС-то е изключено. SmartCase пък предпазва важни данни от неоторизиран достъп, като съхранява всички пароли на смарт карта, която е единственият ключ към РС-то.
Други технологии намаляват консумацията на енергия. При ниски натоварвания на машината, специална функция снижава използването на енергия от процесора.
Фирмените решения на Fujitsu Siemens Computers заедно с технологията Intel vPro са довели до създаване на продукт, който е лесен за администриране от центъра за данни и добре защитен от вируси и други атаки.
Новите Esprimo работят с процесори Intel Core 2 Duo и са готови за Windows Vista. Цените на РС-тата за “супергерои” започват от 869 евро, по информация от производителя.

Коментар