Asus отделя геймърските РС в нова структура

Asus ще се опита да извлече максимална полза от растящия пазар на геймърски РС

Тайванският производител Asus преструктурира бизнеса си, така че да извлече по-голяма ползва от динамичния пазар на геймърски компютри. За целта компанията създава отделна бизнес група за РС-та и устройства за игри.

Сегментът на геймърските машини демонстрира стабилен ръст на фона на слабия като цяло РС пазар. Усилията на водещи играчи от РС индустрията са насочени именно в тази ниша, където цените са високи и съответно възможностите за печалба – по-големи.

Asus, в частност, ще отдели геймърските РС и други устройства за игри като една от трите бизнес групи на подразделението System Business Group, т.е. тя ще получи известна автономност от бизнеса с РС на компанията.

В резултат на преструктурирането, Asus формира три групи – РС, смартфони и устройства за игри. Предполага се, че по този начин компанията ще може да конкурира по-успешно играчи в геймърската индустрия като MSI, отбелязва TaipeiTimes.

В допълнение, Asus ще се съсредоточи и върху роботите Zenbo, като разшири целевите си пазари. Тайванската компания планира да започне продажби на Zenbo на необятните пазари в Китай и САЩ.

Коментар