ZTE има план да догони Apple и Samsung

Шефът на мобилния бизнес на ZTE Ликсън Ченг твърди, че компанията ще действа много бързо, за да настигне Apple и Samsung

Още един от големите китайски производители се прицели в лидерските позиции на Apple и Samsung на пазара за смартфони. ZTE иска да конкурира пряко водещите две компании, стана ясно от интервю на CNBC с шефа на подразделението ZTE Mobile Devices Ликсън Ченг.

Приоритет на ZTE са иновациите и удовлетворяването на желанията на потребителите, по думите на Ченг. Освен смартфони ZTE, подобно на Huwei, произвежда и телекомуникационно оборудване.

„Сега сме съсредоточени на стратегически важни за нас пазари като Китай, Северна Америка, Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион. Вярваме, че ще станем водещ световен производител на смартфони”, казва Ликсън Ченг.

В момента индустрията преминава към новия стандарт 5G – преход, който изисква големи инвестиции, технологии и иновации. „Именно в това е силата на ZTE”, подчертава Ченг.

Шефът на мобилния бизнес на ZTE не уточнява кога компанията планира да достигне амбициозната си цел, но по неговите думи, тя ще действа много бързо. „Ще бъдем много бързи, по-бързи, отколкото си представяте”, обещава Ченг.

По данни на IDC за първото тримесечие на 2017 г. ZTE е извън Топ 5 на световния пазар за смартфони, където попадат Samsung, Apple, Huawei, Oppo и Vivo. Анализаторите от Counterpoint Research поставят ZTE на осмо място след играчи като LG и Xiaomi.

Коментар