Amazon има шанс първа да прескочи $1 трлн.

Amazon е скритият фаворит в надпреварата сред компаниите за преодоляване на $1 трлн.

Гигантът в онлайн търговията Amazon може да стане първата компания с пазарна капитализация над 1 трлн. долара, докато Apple все още се счита от мнозина за фаворит в тази надпревара.

Проф. Скот Гелоуей, основател на инвестиционния фонд Firebrand Partners, смята, че именно Amazon първа ще прескочи бариерата от 1 трлн. долара. Той прогнозира намаляване на броя на физическите магазини в САЩ с една трета, в резултат на което все повече хора ще пазаруват през Amazon.

Според професора, в магазините за търговия на дребно ще се съсредоточат продажбите на премиум продукти. В тях ще пазаруват и хора, които искат да пипнат продукта, преди да го купят, отбелязва 9to5mac.

В близко бъдеще Amazon ще превземе 98% от продажбите на стоки за общо ползване в САЩ, а останалите 2% ще се паднат на компании, които предлагат маркови продукти, аксесоари, автомобили и някои други стоки.

Коментари по темата: „Amazon има шанс първа да прескочи $1 трлн.”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    B близко бъдеще Amazon ще превземе 98% от продажбите на стоки за общо ползване в САЩ

    Монопол

  2. Димитър Иванов

    Там е работата, че изобщо не може да се каже кое е по-вероятното. Факторите са толкова много, че не е практично да се изброят, а комбинациите с тези фактори са безкрайно число, така че всякакви предположения ще са валидни..

  3. Емко

    ха, според теб кое е по-вероятно?

  4. ха

    Само ми е неясно този професор защо е уверен, че пазарът на онлайн магазини ще принадлежи на Amazon, а няма примерно да се появи нов иновативен силен играч на пазара?

Коментар