Huawei обяви знаков успех над Apple

Huawei твърди, че е продала повече смартфони от Apple през декември 2016 г.

Известни са плановете на Huawei да изпревари Apple на пазара за смартфони в близките години, а след това да отнеме и първото място от Samsung. По данни от компанията, вече има признаци това да се случи.

Шефът на Huawei в Индия Алън Уанг твърди, цитиран от Gizchina, че през декември миналата година неговата компания е продала повече смартфони, отколкото Apple. Това вероятно е първият знак, че планът на Huawei за доминация при смартфоните има шансове за успех.

По думите на Уанг, през декември 2016 г. Huawei е контролирала 13,2% от световния пазар на смартфони, докато делът на Apple е бил 12%. Остава неясно защо едва сега Huawaei огласява тези резултати за пазара.

Нещо повече, представителят на Huawei твърди, че компанията изпреварва по продажби Samsung в някои страни по света, без да уточнява кои точно.

Наскоро висш мениджър от китайската компания обяви през ТВ канала CNBC нова амбициозна цел – в рамките на пет години Huawei да стане лидер на пазара за персонални компютри, където тепърва навлиза.

Коментари по темата: „Huawei обяви знаков успех над Apple”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    pump and dump

  2. иво

    Браво/Конкуренцията прави качество и цени 🙂

  3. Ivan

    За една фирма е важно колко печели,а не колко продава !

  4. :)

    Ако и аз работих за Хуавей или нямах пари да си купя нещо истинско сигурно щеше да ми е обидно, че някой говори против “любимата” фирма 🙂

  5. :)(:

    Ама и тебе също

  6. :)

    Huawei, много ги бива тея ама в приказките.

Коментар