RoamingCalc.eu – онлайн роуминг калкулатор

Потребителите на мобилен интернет могат да разчитат на безплатния онлайн роуминг калкулатор, когато пътуват в чужбина

Тази седмица Европейският съюз се сбогува с роуминга. Как обаче ще ни се отрази това на сметките е въпрос, който вълнува абонатите не само у нас, но и в цяла Европа. В услуга на потребителите, млади бургаски разработчици създадоха онлайн роуминг калтулатор, който автоматично изчислява каква част от заложените в абонаментния план мегабайти може да използва потребителят в чужбина.

Електронният роуминг калкулатор „RoamingCalc.eu“ е дело на младите ИТ предприемачи Захари Тенев и Николай Косев от бургаската фирма „2GOOD Technologies Ltd.“. Платформата е максимално изчистена откъм дизайн и отворена не само към българските потребители, но и към всички европейци, на които предстои да се възползват от отпадането на роуминга.

Системата е лесна за употреба и изисква въвеждане на месечна такса и заложените в нея лимити за трафик на данни. Калкулаторът сам пресмята какво ще бъде ограничението на мобилния интернет, щом потребителят напусне обхвата на мрежата на мобилния си оператор.

RoamingCalc.eu е напълно безплатен и може да се използва без ограничения от потребителите. Формулата, в основата на калкулатора, е универсална и важи не само за трите български телекома, а за всеки мобилен оператор, работещ на територията на Европейския съюз.

С решение на Европейския парламент, разговорите, съобщенията и трафика на данни в държавите-членки няма да бъдат натоварвани с допълнителните такси, които до този момент потребителите заплащаха. Отпадането на роуминга обаче не важи за мобилните оператори – те ще продължат да плащат на телекомите в останалите страни за използване на мрежата им. Това означава, че отпадането на роуминга все пак ще се отрази на потребителите под формата на намаляване лимитите за мобилен интернет, заложени в абонаментния им план.

Мегабайтите, с които потребителите ще разполагат безплатно в чужбина, се изчисляват на базата на новите максимални цени на услугите, въведени с решение на Европейския парламент. Как тези тарифи ще се отразят на количеството трафик на данни, което потребителите ще могат да използват безплатно, е въпросът, на който отговаря RoamingCalc.eu.

Уеб страница: RoamingCalc.eu

Коментари по темата: „RoamingCalc.eu – онлайн роуминг калкулатор”

добавете коментар...

  1. BOBI

    Горепосочения сайт не работи с IE11 !

Коментар