SAP започва важни промени в партньорската си мрежа

Създавайки нова партньорска екосистема, SAP ще развива търсените компетенции на пазара сред съществуващите си партньори, а също така ще привлича към сътрудничество нови компании

Разработчикът на корпоративен софтуер SAP планира сериозна трансформация в партньорската си екосистема, според отзивите от наскоро състоялата се глобална конференция на компанията в Орландо.

Немският гигант прави преход от линеен доставчик на приложения към комплексен бизнес партньор по иновации. Това е свързано и с въвеждане на нови модели на работа с партньорите, ориентирани към съвместни проекти и разработки.

Създавайки нова партньорска екосистема, SAP ще развива търсените компетенции на пазара сред съществуващите си партньори, а също така ще привлича към сътрудничество нови компании. Освен това SAP планира да създаде екосистема от експерти в трансформацията на бизнес процеси, способни да поддържат стратегическите инициативи на компаниите.

Тази година SAP ще отвори академии за подготовка на отраслови специалисти в компаниите партньори, с пилотно обучение в няколко области – търговия на дребно, селско стопанство, стоки за широко потребление и дискретно производство. Софтуерната корпорация ще работи с партньори, които са ориентирани към специфичните потребности на клиентите в  различни индустрии и разбират необходимите стъпки за трансформация и създаване на архитектура на умни бизнес процеси.

Работата с партньорите ще бъде насочена също към създаване на съвместни продукти и разработки за генериране на нов бизнес, свързан с използване на изкуствен интелект, машинно обучение, облачни услуги, интернет на нещата и умни устройства.

SAP ще анализира текущата си партньорска мрежа, като отчита категоризацията на традиционните си партньори и същевременно развива нови партньорства. В близките години компанията ще задълбочи контактите си с общността на разработчиците на софтуер, бизнес консултантите и производителите на оборудване.

Коментар