Бургас е технологичен град на годината

Второто издание на „Innovations, Technology & Sourcing Awards” излъчи победители в 10 категории

За втора поредна година Бургас печели специална награда за „Технологичен град на годината“, стана ясно на „Innovations, Technology & Sourcing Awards” – събитие, които отличава българските фирми от сектора на изнесените услуги и ИТ сектора, инвеститорите и местните власти.

Морският град получи признание от членовете на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), обединяващи над 120 водещи хайтек компании.

„Целият екип на общината работи за развитието на града и създаването на добри условия. Изградихме обществен съвет за развитие на ИТ и аутсорсинг индустрията, чиято основна задача е да предоставя необходимата информация и да подпомага потенциалните инвеститори, включително и при осигуряване на квалифицирани кадри”, сподели Димитър Николов, кмет на Бургас.

По неговите думи, Бургас предлага всички необходими условия за развитието на индустрията – човешки ресурс, офис площи, добра локация, развита инфраструктура и администрация, която работи рамо до рамо с бизнеса и университетите.

В категорията, която отдава специално внимание на един от основните фактори за развитие на технологичния сектор – партньорството и осигуряването на най-добри условия за растеж на сектора, бе отличена София. Варна пък спечели специалната награда „Технологичен град с най-голям потенциал за растеж в сектора“.

Второто издание на „Innovations, Technology & Sourcing Awards” излъчи победители в 10 категории – 4 основни за технологичния сектор и 2 обединяващи усилията на свързани бизнеси, местни власти и университети.

Така например, първа награда за доставчик на аутсорсинг услуги получи Bulpros, а призът „Софтуерна компания на годината“ бе даден на Programista. За „Технологичен работодател на годината“ е избрана Scale Focus, а за „Стартираща компания на годината“ – Sirma Medical Systems. „Център за споделени на услуги на годината“ във второто издание на българските хайтек награди стана Cargill.

България продължава да се развива динамично като държава, предлагаща условия за развитие на аутсорсинг и ИТ индустриите. Това се потвърждава и от Европейската награда за аутсорсинг дестинация за 2015 г., присъдена на страната ни от Европейската аутсорсинг асоциация (ЕOA).

Коментар