Илон Мъск ще строи бързи тунели в Лос Анджелис

Лос Анджелис може да стане първият мегаполис с високоскоростни тунели

Известният предприемач Илон Мъск изглежда спечели първия си голям клиент за проекта за високоскоростни тунели, развиван в рамките на стартиращата компания The Boring Company.

В блога си в Twitter Мъск съобщи, че е имал плодотворен разговор с кмета на Лос Анджелис Ерик Гарсети за създаване на високоскоростни тунели под града за бързо придвижване на автомобили и хора.

Засега няма яснота колко напред са стигнали в разговорите Мъск и Гарсети, но в неотдавнашно интервю за телевизионния канал ABC кметът на Лос Анджелис се изказа ласкаво за The Boring Company.

Илън Мъск твърди, че властите в Лос Анджелис са харесали идеята за високоскоростни тунели. По неговите думи, технологията в случая е най-простата задача, тъй като The Boring Company трябва да получи редица разрешения за тунелите и да убеди обществеността в ползата от проекта.

Задръстванията са огромен проблем за град като Лос Анджелис, което предполага, че властите на мегаполиса ще бъдат по-сговорчиви при реализацията на амбициозния проект на Илон Мъск.

Коментари по темата: „Илон Мъск ще строи бързи тунели в Лос Анджелис”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    carpool only – коли с 2+човека

  2. ха

    Някъде гледах проучване според което задръстванията нямат решение. Просто защото като се създадат повече транспортни коридори, то и хората започват да си карат колите по-често за щяло и не щяло. Иначе наличието на задръстване много често ги спира в бъдеще да използват автомобил и често се насочват към градския транспорт (ако последният, естествено не е със супер завишени цени, като в София).

  3. Anonymous

    на снимката
    Само 2 мерцедеса – богатите с спят вкъщи когато има задръствания.

Коментар