Facebook разкри случайно над 1000 свои модератори

Данни за повече от 1000 модератори на Facebook, работещи в 22 различни отдела на компанията, изтекоха случайно от социалната мрежа, алармира британският Гардиън.

Макар че уязвимостта вече е отстранена, разкритата информация поставя в опасност сигурността на служителите на Facebook, които се занимават с проследяване и изтриване на съдържание с екстремистка и сексуална насоченост.

В публичен достъп са попаднали данни като име, възраст и местоживеене на модераторите. Около 40 от специалистите работят в антитерористичното подразделение, разположено в европейската централа на Facebook в Дъблин.

Шестима от модераторите попадат към групата с повишен риск, тъй като техните профили могат да се разглеждат от професионални терористи. Един от рисковите модератори дори е напуснал Ирландия, след като установил, че неговият профил се следи от заподозрени в тероризъм членове на забранена група във Facebook.

Коментари по темата: „Facebook разкри случайно над 1000 свои модератори”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    ала-бала – требе да се плаши

  2. Програмист

    а у бг модераторите всички мутри ги знаят и срещу съответни дарения ползват услугите им

  3. Програмист

    аи стига с тоз тероризъм , модераторите основно модерират и баннват профили които пишат срещу геиовте и циганите , какъв тероризъм ви гони ве
    за най-обикновенни постове баннват тези “анти-терористи” дето даже на снимка не са виждали терорист

Коментар