Gartner отличи Progress в платформите за разработка

Софтуерната компания Progress е отличена като лидер в Магическия квадрант на Gartner за платформи за разработка на мобилни приложения за 2017 г. Това е четвъртото поред включване на компанията в проучването.

Gartner определя платформите за разработка на мобилни приложения като инструменти, технологии, компоненти и услуги, които заедно дават възможност на организациите да проектират, разработват, тестват, пускат, разпространяват, управляват и анализират портфолио от междуплатформени мобилни приложения.

Платформите трябва да работят на различни устройства и да адресират различните потребителски изисквания, насочени както извън компаниите – към клиентите и партньорите, така и навътре към служителите.

Мобилните решения на Progress и водещото портфолио на компанията за front-end
разработка включват NativeScript – платформа с отворен код за създаване на нативни мобилни приложения за iOS и Android с Angular, TypeScript и JavaScript. С технологията организациите могат да създават приложения, без да правят компромиси с функционалностите и да ползват вече наличните си умения за уеб разработка.

С подкрепата на общността на Progress от 2,2 милиона разработчици и с над половин милион изтегляния до днес, NativeScript бързо се превръща в предпочитания избор за разработка на нативни мобилни приложения, посочиха от компанията.

Решенията за front-end разработка на Progress включват Progress Kendo UI – най-пълната библиотека от инструменти за създаване на ангажиращи респонсивни уеб приложения, и Progress Telerik – водещи UI инструменти за .NET приложения. Функционалностите за front-end са комбинирани със скалируем и сигурен backеnd, създаден да работи с микроуслуги с възможност за пускане на съвременни приложения за всички канали.

„Лидерите трябва да представят силна комбинация от цялостна визия и готовност за изпълнението й. В сектора на платформи за разработка на мобилни приложения това означава, че те трябва да са добри не само в междуплатформената разработка, пускането и управлението на приложения през целия жизнен цикъл, но и да имат добра визия за всички канали и за процеса след създаването им, поддръжката за множество архитектури и стандарти, ясното разбиране на ИТ изискванията и скалируемите канали за продажби и партньорства”, посочва Gartner.

Освен това лидерите трябва да предоставят платформи, които са лесни за закупуване, програмиране, пускане и надграждане и които могат да се свързват с редица отчетни системи и облачни услуги на трети страни, допълват от анализаторската компания.

Коментар