Нормативна уредба бави ТВ цифровизацията

Сегашната нормативна уредба създава ограничения пред българските радио- и телевизионни оператори и забавя цифровизацията. Това чу днес министър-председателят Бойко Борисов на срещата си с представители на АБРО (Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори).

Работна група към премиера, с председател заместник-министърът на културата Димитър Дерелиев, ще изготви проект за промени в Закона за радиото и телевизията. С тях трябва да се въведат разпоредбите на Директива 2007/65/ЕО, която се отнася до упражняването на телевизионна дейност.

Сред експертите, които работят по законопроекта, е и Гриша Камбуров, изпълнителен директор на АБРО, който участва в днешната среща в Министерския съвет.

"Нямам фаворити сред вас, нямам и никакво намерение да правя медии, така че всичко, което е конструктивно, би улеснило работата ви и е възможно да се реализира, ще бъде взето под внимание", заяви министър-председателят.

Той покани ръководството на АБРО на следваща среща, в която участие да вземат и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, заместник-министър Дерелиев и председателят на КРС Веселин Божков. На нея представителите на асоциацията трябва да направят конкретните си предложения по обсъжданите днес теми.

Коментар