Лондонската борса мина на SUSE Linux

Лондонската фондова борса (LSE) проведе първата си търговска сесия с новата платформа Millennium Exchange, базирана на операционна система Novell SUSE Linux. Смяната на платформата ще позволи на LSE да постигне рекордни скорости на обработка на операциите и стабилност на търговията, казва пред computerworlduk.com изпълнителният директор Ксавиер Ролет.

Новата система Millennium Exchange, работеща на Linux и написана на C++, заменя TradElect – система, базирана на .NET и модернизирана за последно през 2007 година. Решението за преход към нова платформа бе взето от LSE преди две години, след няколко сериозни срива и изоставане в скоростта на работа спрямо конкурентите.

Времето за предаване на съобщения с Millennium е 126 микросекунди. Системата е тествана в продължение на четири месеца на алтернативната борса Turquoise, където през ноември е имало сериозен инцидент, в резултат на който търговията е била прекъсната за два часа. Вътрешното разследване установи грешка на оператор, макар че се разглеждаше и вариант за хакерска атака.

При пускане на Millennium в експлоатация е отделено огромно внимание на предстартовите тестове и настройката на системата, за да се избегне случая от 2007 година, когато борсата излезе от строя за един ден, в резултат на софтуерно обновяване.

Коментари по темата: „Лондонската борса мина на SUSE Linux”

добавете коментар...

  1. vampire

    Абе сега колкото и да спорим колегата Мунчо е прав!

  2. мунчо

    никой не може да замени качествения секс

  3. Един Недодялан човечец

    … когато борсата излезе от строя за един ден, в резултат на софтуерно обновяване.
    Сигурно е трябвало системата да премине в решим предизключване, за да се инсталират ъпдейтите. 😀

Коментар