Мехран Кеш представя научни чудеса във Варна

Мехран Кеш обещава технологии, които премахват ограниченията, наложени от традиционната наука

Мехран Кеш обещава технологии, които премахват ограниченията, наложени от традиционната наука

Иранският учен Мехран Кеш представя днес във Варна сензационни технологии, базирани на нова наука, различна от традиционната.

Преди години човекът се е взирал в небето, имитирал е полета на птиците и така е направил самолета. Сега ние имитиране начина, по който вселената функционира, поясни Кеш в пряко включване за предаването „Григорови – Животът и другите неща” по БНТ.

Земята се върти милиони години, но не виждаме двигатели и крила, нито някой да я зарежда с гориво. Вселенската енергия и движение се задвижват от магнитно-гравитационните сили. Ние разбираме този процес и го възпроизвеждаме, допълни ученият.

В потвърждение на думите си, Кеш припомни, че с помощта на новите технологии вече са уловени два свръхмодерни шпионски самолета. „Имаме възможност да започнем по един нов начин, в мир, без да залагаме на старите технологии, които са ужасни”, заяви иранецът.

Полет от Иран до САЩ ще отнема само 10 минути, благодарение на нови летателни апарати с технология, която се базира на магнитната гравитация. Откритията на Мехран Кеш ще осигурят също така достъпна енергия за цялото човечество и здравеопазване с непозната досега ефективност.

„Новите технологии вече са при нас – днес ще видите една българка, която сме лекували. С нашите технологии можем да достигнем до всички краища на света”, каза Кеш.

Неговата фондация разработва космическа концепция, отговорна за благосъстоянието на човека, като отчита всички негови нужди. Технологиите на Кеш бяха предоставени на иранското правителство още през 2008 г. и ще бъдат достъпни за свободно ползване от човечеството.

Стремим се към промяна на парадигмата в науката, заявиха организаторите на конференцията във Варна. Вече има и български разработки с новата технология. Много от големите имена в науката обаче отричат постиженията на Мехран Кеш.

Коментари по темата: „Мехран Кеш представя научни чудеса във Варна”

добавете коментар...

  1. вектор

    Така са говорили и за откритията на Тесла. Някои коментиращи, са много назад с материала!

  2. Кик

    Типичен измамнически модел. Обещава много и дава нищо срещу пари. 10000 евро да обучи студент. Хайде бе. Какви евра? Нали уж дава безплатно и мисли зачовечеството?

  3. фаллл

    Тоя Кеше вече незнам колко години вече обещава че ей сега ще даде технологите и всичко ще се оправи ама и на все нещо го спира -айде до другата година когато пак ще даде патентите си безплатно …………..

  4. Вен

    Ясно е, че става дума за религия. Там има приказки, истории, свръх-хора, обещания за чудеса, богопомазаност, вечен мир и рай на земята. Опитваха се едни хора да ме привлекат към тяхната религия и стъпка едно е вярата! Един вид да отворя съзнанието си, да оставя за малко рационалността и скептичността и когато повяравам, тогава най-накрая бих могъл да получил просветление и всички въпроси ще ми се изяснят.

    Механизмите в човешката психика, която са карали човечеството стотици години да се отдава на религия все още присъстват и в наше време се експлоатират и от хора, които се обявяват за учени. Както Христос се е обявил за син божи. Днес всички малко или много знаем, че науката ни е дала немислими до скоро блага, затова тя е синоним на достоверност. Ако кажеш, че си син божи няма да убедиш много хора, но ако кажеш, че си учен и си убедителен с думите… човешката психика ще кълве.

    За да е интелигентен човек не е необходимо да сметне 2345х18942, необходимо е да познава и управлява недостатъците на менталните си процеси и границите на чувствата и бляновете си.

  5. Герган

    Тодоре, какво обшо има това с Кеше? Освен негови собствени и абсолютно недоказуеми хвалби?

  6. Todor

    http://www.keshefoundation.org/media-a-papers/keshe-news/185-was-us-spy-drone-captured-by-iranian-flying-saucer-pesncom-part-i.html За тези, които знаят английски. Дерзайте, колеги “образовани” 🙂

  7. ДЕЯН ВАНКОВ НЕПУШАЧ

    Линк към сайт на Фондация Кеш: http://www.keshefoundation.org/
    Линк към промоционално видео на Фондация Кеш: http://www.youtube.com/watch?v=UrN99RELqwo
    Линк към демонстрирания пленен летателен апарат и факта, че президента Обама е поискал Иран да върне пленения апарат: https://www.youtube.com/watch?v=-RckGP_z6hQ
    Линк към час и четирдесет минутна лекция на инж. Кеш в Холандия: https://www.youtube.com/watch?v=fCFO3-MOCYE
    Линк към кратка демонстрация на външния вид на последния модел Маграв генератор: http://www.youtube.com/watch?v=Ob2X9Zl95ek

  8. ДЕЯН ВАНКОВ НЕПУШАЧ

    …ако човека е прав ще постигне резултати ако ли не скоро всички ще забравят за него, а и на физиката и предстоят сериозни промени ,то навремето всички са твърдели че земята е център на вселената , а сега какво?
    Не съм му бил на лекцията нито съм чувал за него, а и ако е прав и достатъчно талантлив може да постигне резултати! Не си мислете че това което сте учили преди 20-30 години е световната истина Това е просто нивото на човешката наука според нивото на развитие на човечеството в дадения момент! Какво ще бъде нивото на човешкото познание след 200-300 години никой не може да знае, но ако всички учени са на вашето ниво гарантирано няма да има никаква промяна! Все пак има нужда и от луди учени за да може науката да се развива!

  9. асен

    То и на Галилвй са оказвали натиск, Джордано Бруно дебилите направо са го изгорили… и е имало твърдения, че камъни не могат да падат от небето, че е невъзможно човека да лети… Обаче…

  10. Anonymous

    С тези празни думи може да залъгва журналистите и невежи хора.Нещо реално ще покаже ли този смешник?

  11. Герган

    @Venko, за никъде не сме се забързали. Макар че мога да се басирам с тебе какво ще се случи. Той Кеше не е сам, хиляди такива като него са извървяли този път и са завършили в забвение. То за да риташ срещу природата трябва да я познаваш, не само да си фантазираш че я познваш 🙂 А на Кеше му личи че не е на ясно с нещата, просто трябва внимателно да се вслушаш в думите му – не в обещанията, в останалото. На обещания всички са щедри, и приказките им са само от обещания… Но за лековерните няма никакво спасение – и с Кеше, и без Кеше.

  12. venko

    Тука явно е бъкано от ителектутуци. И все знаещи, с научно обосновани мнения. Господа високочели умници потърпете още малко и ще стане (и на вас) ясно – кой ще гризе ряпата и кой ще духа супата! Няма за къде да се бърза, нали, и без това сме изостанали във всичко, тотално. И донякъде и заради такива бетонирани мозъци като вашите които отдавна са дали накъсо! Вдигам гълъбетата оттука, с вас ми е скучно и отегчаващо!

  13. Casper

    “който твърди, че разбира и знае повече от всичките хиляди учени, работещи в по-горе изброените научни институти!”

    Хахахахахахахахаха! Е*ати и основанието! Само страшно комплексиран тип може да го наплеска такова!

  14. Герган

    @Минувач, така е за съжаление. И вичко щеше да е наред, ако тези заблудени хорица си стояха там в ъгъла и на никой не пречеха. Но лошото е, че те проявяват агресивност и се опитват да забъркат в кашите си и държавата, чйто граждани сме и останалите хора. Затова трябва да се правят добри дела и да им се отварят очите според техните възможности 🙂

    @Venko, Кеше най-много да вземе Нобелова награда за количество изказани небивалици за единица време, и по количество заблудени души които му вярват сляпо. Повтарям, сляпо – поровете се откровено в съвестта си, ще се учудите че и вие така вярвате.

    Как да кажа по-ясно, че това което прави и говори Кеше, няма нищо общо с науката? Че използването на наукоподобна терминология и размахване на гаечни ключове и вакуумни вентили не е достатъчно?

    Това е някакво измислено наивно учение от светогледен тип, опиум за масите да им се “обясни” лесно света, човешката история познава много такива, всяка си има гурута и последователи, Кеше тук не открива топлата вода. Силата на научните теории е да предсказват, обяснението е вторичен резултат. При Кеше е обратно – много думи които “обясняват” и обещават, вътрешна логика между отделните части почти никаква, предсказанията са заменени с голи обещания – “ако имахме вълшебната пръчица, щяхме да пътуваме от Техеран до Ню-Йорк за 10 минути”. Да ама не….

    Една подобна “теория” изказа преди време един мой познат, много добър физик, той на чашка все такива ги измисля :). Идеята е следната. Светът е изграден от еднакви частици, които не могат да взаимодействат. Но на всяка такава частица живее вълшебна фея, която може да я управлява както и хрумне. При доближаване на две частици феите се поздравяват с ръкостискане, което отклонява частиците и у нас възниква представата за удар между тях. Феите са умни, имат свобода на волята да управляват частиците както си искат (нали са вълшебни!). Но те са сключили договор, един вид световен заговор, да управляват по определени правила, които им носят някакви си техни изгоди, и тези правила ние наричаме физически закони. И сега тук е вашата роля да доизмислите приказката нататък така, че тя да обяснява наблюдаемата действителност. Представяте ли си какви невероятни въможности се откриват ако опитомим тези феи, обещанията на Кеше тогава ряпа ще ядат. Опитайте, при толкова тъмни умове в света може да надхвърлите Кеше по популярност. Обещайте, че вие вече имате опитомени образци, че падането на небостъргачите на 11-ти септември е само поради ваша грешка в настройката… Идеята е свободна, няма авторско право 🙂

  15. Минувач

    физик, защо се опитваш да обясниш нещо на прости хора? Недей, някой от тях имат нужда да вярват в чудеса (а тоя Кеше им ги предлага). Други са на толкова ниско интелектуално ниво, че дори и по-косвен начин не могат да се досетят, че този псевдо учен-шарлатанин лъже. За съжаление 2/3 от хората са прости и всеки може да ги излъже… за съжаление.

  16. venko

    Бре тоя “физик” много се засяга бе! Чак се обижда. На него му давай само чисти доказателства – като тия на френската академия на науките, че от небето не можело да падат камъни… позната история за лъже-научни деятели, протриващи стола си до пенсия + заработване на геморой. Ако поне малко се бе задълбал в съществото на въпросната ситуация, нямаше така леко да отхвърляш това, което г-н Кеш предлага. Това че правел демонстрации с бутилки от кола е да предизвика интерес, да даде начален тласък за собствени изследвания. Които между другото се провеждат много усилено по целия свят! А колкото до доказателства – може би ти е известно за двата случая (последния през дек. м.г.), когато се наложи лично Обама да моли Иран да му върнат последният модел безпилотен самолет, който иранците не просто са свалили, а са го “примагнитили” по своя си начин и им го върнаха без да е паднала прашинка прах върху му! Самият г-н Кеш обяснява това с неговите (ирански) разработки относно системите Magravs, ако това изобщо ти говори нещо. Имаше и линк в И-нета за видео по аналогичен случай! Ако ти са криви ръцете – бих потърсил и изпратил линка. Може би не си в течение и на неговата кампания за световен мир, като следствие на неговите разработки. И няма да е изненадващо, ако през другата година му връчат 2 или даже 3 Нобелови премии!Тъй че – който търси-намира!

  17. физик

    Герган е описал изключително добре какви всъщност са истинските намерения на Кеше. Наистина се учудвам, че хората се хващат на такива зле, изключително зле, скалъпени лъжи. Мислете бе хора! За да го обясня просто, си представете, че някой (Кеше), който си няма идея от вашата работа ви дава акъл как да си е вършите и претендира, че я разбира по-добре от вас. Просто казано Кеше говори небивалици.

    @deoo – аз съм направил и правя достатъчно. Понеже не ми се излиза от анонимността, няма да ти давам линкове към мои статии, публикувани в научни списания (например Optics Express, Physical Review E, Soft Matter и т.н.), за да видиш какво един реален учен прави (а не самозвани “учени” като Кеше). Само ще спомене, че съм работил в един от институтите от асоциацията Макс Планк (Maks Planck Society), по-просто казано това е немския БАН. Тази асоциация е номер 1 в света по научни резултати. В момента работя в KU Leuven, Белгия. Който е в топ 100 на университетите в света и Европа. Така че изцепките на Кеше при мен не мога да хванат вяра. Единственото, което ми е жал (и затова и си губя времето да пиша всичко това) е за хората, които ще повярват на грандиозните глупости, които Кеше разпространява. Понеже вие си нямате представа как се случва (и прави) наука, може да бъдете лесно манипулирани от един такъв добре изпечен мошеник (механизма Герган го е описал много добре). За разлика от Кеше, аз невъзможни неща нито правя, нито обещавам.

    Тесла е съвсем друг случай – това е истински учен от висока класа. Да поставяш Тесла и неговите изобретения до тези на Кеше е унижение и принизяване на усилията на Тесла. При Тесла има РЕАЛЕН резултат, при Кеше има само ГОЛИ приказки.

    Накрая един цитат: “За да носиш мантията на Галилей, не е достатъчно да твърдиш нещото ново, трябва и да си прав.”

    Който е разбрал, разбрал, аз повече няма да си губя времето да опровергавам очевидни лъжи и манипулации.

  18. justuzunov

    Абе тя и водата не ставаше за гориво ама …!

  19. Герган

    Подкрепям казаното от ShortVisit.

    Заинтригувах се в началото, внимателно изслушах много от лекциите и прочетох книгите му. Много ниска обща научна култура. Особено голяма беше издънката с бутилката от Кока Кола – Кеше, не така, и ние сме правили електрохимични опити, че и точно същите по някаква случайност 🙂

    Пропуските си замазва с шеги и реторични похвати, сменяйки бързо темата, което изпразва от смислово съдържание по-голямата част от речите му – вслушайте се внимателно, почти всяко негово изречение, което се е запътило да обясни нещо конкретно, умира далеко преди да се набележи смисловият му край. Личи че е тренирал красноречието си добре, и само това го спасява от гафовете които непрекъснато допуска в изказа си. С тези дребни похвати увлича неизкушената в науката публика. Представя се за откривател на “вълшебна пръчица” и залисан от суперлативите за светлото бъдеще което тя БИ МОГЛА да даде, умишлено “забравя” да ни я демонстрира. Публиката е естествено филтрирана – събират се да слушат хора, които такива приказки им задоволяват някаква вътрешна потребност. По законите на физиката, тази публика заема по-голямата част от нормалното разпределение :), така че Кеше правилно е ориентирал стратегията си. А тя е – безкрайно протакане, много конференции със съответните приходи, градене на “слава” на миротворец и каквото още се сети за в бъдеще.

    Жал ми е за хората, които са се вързали да повтарят експериментите му. Те ще влезат в неоправдано големи разходи, и ще бъдат силно разочаровани накрая. Хора, вразумете се, отворете очите за безумието на цялото начинание. Този път отдавна е извървян от истинската наука, всичките отговори които бихте търсили отдавна са публикувани по научните списания. Много по-бързо и евтино е да ги намерите там, отколкото чрез своите проби и грешки и изгубени средства. Лековерието може и да убива.

  20. bojo

    Този си е чиста проба мошенник!

  21. до физик

    Ти като физик какво си създал, освен да заучиш куп безсмилени формули. Изгубил си бил два часа с разработките на г-н Кеше, а не осъзнаваш, че си си загубил целия живот в учене на глупости, които освен да доведат човечеството до разруха, нищо друго не могат. Ще те попитам като учен, ти как очакваш да се появи нещо ново в науката, като решаваш тройни интеграли? Аз мисля, че Тесла не е решавал никакви уравнения и дал много повече на човечеството от всичките съвременни физици на куп. И не забравяй, Коперник и него го смятали за луд. Така че ми дай адреса си , за да дойда да видя как късаш дипломата си, когато се разбере, че Кеше е прав.

  22. ShortVisit

    I don’t speak bulgarian, so I add a google translation of my previous comment. I aplogise for the most likely poor quality.

    Това не е просто физика. Keshe се опитва да продаде медицинско лечение за всички видове много сериозни заболявания като множествена склероза, рак (всички видове). кома и няколко други, той твърди, че е в състояние да растат загубени bodyparts – и че всички само с вода и въздух, които се “обработва от” реактор “, специално предназначени за пациента.

    Това е престъпление в няколко, ако не и всички страни от ЕС мравка затова са уведомили органите на здравеопазването. Ние също така предупреди, конгресния център, че в Keshes лекция може да има части, които са правно съмнително.

    Keshe има степен по ядрено инженерство, бакалавърска степен в Queen Mary University в Лондон през 1980 година. Знаеш ли, бакалавърска степен не е mucgh повече от един интензивен курс от три години. Но дори и това не може да обясни Keshes пълно неведение в много прости предмети.

    Той получава изчисляване на обем на сфера погрешно (влизане в диаметър във формулата за радиус)
    (!) В NASA Forum той невероятно наивно пита, какво Фобос е (!) – Но той твърди, че в рамките на няколко години той ще организират пътувания до Марс (!)
    Той има очевидно нямат представа за инерция, кинетичната енергия, скорост и запазване на енергията и импулса и щастливо публикува невежеството си страница и в книгите му.

    Hi последния “акцент” е представянето му на “състоянието на техниката реактор”, медна топка с манометър и няколко прикрепени тръби (може да бъде част от по-централно отопление) и твърденията му, че това устройство може да задоволи нуждите на enrgy на целия град Бреша и ще бъде в състояние да вдигне хиляди тона.

    Цялата работа е измама (медицинските “лечение” струва между 3000 и 20 000 евро), или не е толкова вероятно, но възможно) посочване на сериозно и бързо напредва психично заболяване.

  23. ShortVisit

    It’s not just physics. Keshe tries to sell medical treatments for all sorts of very serious diseases like multiple sclerosis, cancer (all sorts). coma and several others, he claims to be able to grow lost bodyparts – and that all just with water and air, which are “processed by a “reactor” specifically designed for the patient.

    This is a crime in several, if not all EU countries ant therefore we have notified the health authorities. We have also warned the congress centre, that in Keshes lecture there might be parts which are legally doubtful.

    Keshe has got a degree in nuclear engineering, a BSc at the Queen Mary University London in 1980. You know, a BSc is not mucgh more than a crash course of three years. But even that cannot explain Keshes total ignorance in very simple subjects.

    He gets the calculation of the volume of a sphere wrong (entering the diameter into the formula for the radius)
    In a NASA (!) forum he incredibly naive asks, what Phobos is (!!) – but he claims, that in few years he will organise trips to Mars (!)
    He has obviously no idea about inertia, kinetic energy, momentum and conservation of energy and momentum and happily publishes this ignorance on his homepage and in his books.

    Hi last “highlight” was his presentation of the “state of the art reactor”, a copper ball with a manometer and a few tubes attached (could be part of a central heating) and his claims, that this device could satisfy the enrgy needs of the whole city of Brescia and will be able to lift thousands of tons.

    The whole thing is a scam (the medical “treatment” costs between 3000 and 20000 Euro) or, not so likely but possible) an indication of a serious and fast progressing mental illness.

  24. deoo

    Искам да попитам този физик,след като е толкова добър и навътре в нещата.Самия той какво е създал? Учени може да има с лопата да ги ринеш, но създатели , като например Тесла са малцина.Нали сега се крие ,че има извънземни цивилизации.Това е така, защото богатите не искат рова да бъде разбрано от хората.Защото това би означавало само едно, щом те са могли да дойдат до нас, с тяхната хегемония е свършено.Същото би станало почти във всички области на наука, религия.И учени, като този фиик, би трябвало да казват че са такива.Защото нашата земна наука ще ни доведе до самоунищожение.Явно самата наука е в грешна посока.

  25. Uatu

    First, sorry for commenting in English. I’m a German Keshe critic, and I’m reading this website via Google Translate. I completely agree with физик.

    An extensive facts compilation about Keshe (in English), that many of you may find interesting, is available here: energeticforum[dot]com/renewable-energy/13583-facts-about-keshe.html

  26. Uatu

    First, sorry for commenting in English. I’m a German Keshe critic, and I’m reading this website via Google Translate. I completely agree with физик.

    An extensive facts compilation about Keshe (in English), that many of you may find interesting, is available here: http://www.energeticforum.com/renewable-energy/13583-facts-about-keshe.html

  27. физик

    @жоро, виждам, че си много запознат. Следователно мога да си позволя лукса да поискам да ми дадеш някакво мнение на някой истински физик от Китай, Русия или САЩ за Кеше и неговите идеи? Едва ли ще намериш такова (освен някое отрицателно). Ако беше чел внимателно какво съм писал щеше да разбереш, че съм проучил кой е Кеше и какво предлага. Помисли ако това, което той казва, беше вярно, къде са резултатите от гръмките му обещания. Пак ти казвам, той говори за някакви велики открития, но никъде няма едно към едно в какво точно се състои идеята му, така че всеки компетентен учен да може да я възпроизведе и докаже, независимо от него самия. Имаме само празни приказки какво знаел и какво можело да се прави с неговата технология, обаче самата технология я няма никъде (освен в неговата фантазия).

    Иначе, какво е завършил Кеше няма значение, важното в случая е, че той не е учен, т.к. няма дори една научна статия (но иначе громи всички учени и ги изкарва некомпетентни).

    Ако някой може да ме опровергае (само че с факти, а не с голи приказки), да заповяда.

    Честното ми мнение е, че човека е хванал една ниша, от която повечето хора не разбират и
    лесно могат да бъдат лъгани, и която използва, за да печели на гърба на тези, които се подлъжат.

  28. жоро

    Кеше предложи скоро разработките си безплатно и ги приеха Китай, Щатите Русия и още много държави. Предполагам и там има физици.
    Бе що не четете преди да ръсите глупости. Прочетете кой университет с каква специалност е завършил и гражданин на коя страна е.
    Свещена тъпота

  29. физик

    Преди време бях попаднал на информация за “идеите” на въпросния учен. Aз съм учен (физик), и на мен ми стане интересно за тази технология на въпросния Кеше. Изгледах някакви негови лекции и тоя човек говори на език, който не е научен. Използва научни термини + наукоподобен език да ни представи своето “откритие” и да ни внуши професионализъм. Слагам откритие в кавички, т.к. тоя “учен” няма нито една научна статия (проверих в Web of Knowledge, най-голямата търсачка за научни статии) и меко казано това, което говори е несериозно (направо бих казал пълна глупост). Просто така не съм се смял от много време. Както някой може би се досеща целта му е да вземе кеша и да изфиряса преди да са го усетили (иначе не виждам причина да го прави).

    Аз самия, ако се представя за миг на негово място, да говоря такива небивалици, щях да потъна от срам в дън земя. Нито една дума от казаното на Кеше няма реална обосновка, нито пък стъпва на нещо научно. Да не говорим за термините, които използва, например “open the plasma”, термин, който за пръв път чувам през живота си, и който няма никакъв физичен смисъл (т.е. това е негова измишльотина, която само той се знае какво значи). Чел съм за всякакви теории и безплатни енергии, в някои от които има хляб, обаче тоя Кеше надмина всички по елементарност на твърденията. Там е работата, че то няма какво да си прави труда човек да му отрича теориите, то няма за какво да се захванеш и да извлечеш нещо смислено, те (теориите му) просто са безбожна глупост. Изгубих си два часа да извлека нещо смислено и така и не намерих нито едно.

    Иначе, който вярва за някакви негови (на Кеше) “велики открития”, които ей сега ще донесат реки от мед и масло, и всичко ще се оправи, е свободен да се самозаблуждава. Но аз съм длъжен да си изкажа мнението, за да не се хване някой на тази зле скалъпена лъжа.

  30. Минувач

    Стояне в света има десетки университети, като водещите са
    California Institute of Technology, Harvard University, Stanford University, Oxford, Princeton University, Cambridge, Massachusetts Institute of Technology… това са САМО водещите университети.
    … и най-накрая стигнем до тоя Иранският учен (по-скоро мошеник или луд, едно от двете или и двете), който твърди, че разбира и знае повече от всичките хиляди учени, работещи в по-горе изброените научни институти!

  31. Alexander

    Страшна работа

  32. martin

    Докато не видите доказателства не вярвайте на думите му !!! Не ставайте глупави . Аз под доказателство не разбирам 1 топка с плазма , а нещата като анти гравитация в действие или пък енергиен генератор !

  33. martin

    aide de pokaji letiashtata chenia ama bez da ia hvurliash 😀

  34. Стоян

    Има един нов филм Сириус се казва в него има и 10-15 мин за работата на този учен и се показва как точно работи тази нова нехнология.А Каролев може да си завре изявленията там кадето слънце не огрява.

  35. Митев

    Някъде има ли видео или поне презентация на идеите му. Аз за магнито-гравитация съм чувал само при условия, близки до тези при Големия взрив, така че съм малко скептичен. Все пак ми се иска да видя какво предлага. Кой знае – може той да е съвременният Тесла…

  36. жоро

    Неприятно впечатление ми направи след предаването за Кеше коментара на Каролев че пътуване за 10 минути от Иран до САЩ е възможно само в сънищата. Освен от пазари икономика и от физика ли разбира този измамник? Що не попрочете нещо преди да се изказва неподготвен? Разбирам го че е раздразнен. Все пак е засегнат фундамета на вярата му в старият модел Кому би бил нужен един бездарен коментатор, един от многото говорители на статуквото, като него в един друг модел на обществото изграден върху нови принципи Водещите също се държаха враждебно непрофесионално и неподготвено. Задаваха въпроси относно военното приложение на разработките, а после питат защо се акцентира върху военното приложение на разработките Не зададоха съществените въпроси касаещи обществото Страх да не си загубят благоразположението на собствениците си. Като добре дресирани помияри винаги знаят каква е позицията на ръката която ги храни

Коментар