Мобилността свари бизнеса неподготвен

управлението на мобилните процеси поставя и много въпросителни, тъй като мобилността навлиза в бизнес света по-бързо от готовността му да се справи с нея

Управлението на мобилните процеси поставя много въпросителни, тъй като мобилността навлиза в бизнес света по-бързо от готовността му да се справи с нея

Мобилността навлиза в бизнес света по-бързо от готовността му да се справи с нея. Само една четвърт от организациите в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) имат или планират да реализират през 2013 мобилна стратегия, според IDC.

Когато става дума за политика за използване на мобилни устройства от офис служители, повечето организации в ЦИЕ са доста консервативни, като дори една трета от тях забраняват ползването на такива.

Друга една трета от компаниите позволяват използване на мобилни устройства само след предварително одобрение, а около 27% ги толерират само в определени случаи, сочи анализът “IT Buyers Pulse” на IDC.

„Съвременните мобилни устройства и мрежи са достигнали такъв етап от развитието си, че индивидите днес са свързани един с друг от всяка точка на света”, казва Джон Гол, директор „Анализи, телекомуникации и мрежи” в IDC CEMA (Централна Европа, Близък Изток и Африка).

„Служителите прилагат мобилни решения в ежедневната си работа, а прогресивните компании се опитват да отговорят на предизвикателствата и да приложат тези мобилните тенденции, които ще ги направят по-ефективни и конкурентни спрямо останалите”, допълва той.

Но управлението на мобилните процеси поставя и много въпросителни, тъй като мобилността навлиза в бизнес света по-бързо от готовността му да се справи с нея. „Намираме се на прага на епохална промяна и компаниите имат нужда от насоки как точно да продължат напред”, е заключението на специалиста.

IDC България организира събитие за мобилни стратегии на 11 юни в Гранд Хотел София. Форумът „Мобилност на бизнеса, взаимодействие и социален бизнес”  ще дискутира мобилните иновации, бизнес приложенията и платформите в полза на бизнеса, вкл. решения за мобилен офис, мобилно управление на ERP системи, подходи за анализ на информация в реално време и други, подкрепени със случаи от практиката. Регистрацията за събитието все още е отворена.

Коментар