Ученик от Ямбол победи френски ИТ гуру в CodeIT

Енчо Минишев (в средата), десетокласник от Ямбол, е победителят в конкурса CodeIT

Енчо Мишинев (в средата), десетокласник от Ямбол, е победителят в конкурса CodeIT

Десетокласник от Ямбол победи френски ИТ гуру на финала в конкурса по програмиране CodeIT. Енчо Мишинев надмина тазгодишния гост-гуру в програмирането – Паскал Понс от Франция – и си тръгна със специалната награда – приключение от Мусала Софт, както и още много подаръци от партньорите на състезанието.

Втори е Тодор Бончев, а на трето място се класира Ивайло Странджев. „Вие говорите езика на бъдещето, езика на програмирането. Вие сте тези, които задават посоката, печелите награди и ние се гордеем с вас, защото позиционирате България сред най-добрите”, каза на церемонията по награждаването в „Нов български университет” президентът Росен Плевнелиев.

Конкурсът премина при много голяма активност, с участие на състезатели от цяла България, коментира Елена Маринова, президент на Мусала Софт – компанията организатор на CodeIT. „Не забравяйте да запалите за програмирането хората около вас”, обърна се тя към финалистите в конкурса.

Победителят в CodeIT се определя след проведен присъствен финален кръг, до който достигат 12-те най-добри състезатели през сезона. Цялостното класиране на финалистите е както следва:

  • Енчо Мишинев, Ямбол
  • Тодор Бончев, София
  • Ивайло Странджев, София
  • Симеон Стойков, Ямбол
  • Иван Ганев, Шумен
  • Добрик Георгиев, Хасково
  • Александър Георгиев, София
  • Александър Георигев, Хасково
  • Веселин Георгиев, София
  • Антон Чернев, Шумен
  • Андрей Лалев, Велико Търново

Специално за финалистите в страната гостува световноизвестният ИТ Гуру Паскал Понс от Франция. „Щастлив съм, че виждам толкова много млади хора, които да се вълнуват от тази материя и успехите, които постигат на международно ниво”, сподели Паскал Понс, който изнесе лекция ден преди състезанието.

Коментари по темата: „Ученик от Ямбол победи френски ИТ гуру в CodeIT”

добавете коментар...

  1. Nikolay

    Браво “програмисте”.Щом не ти изнася и мислиш българите за лайнари,по-добре си хващай парцалите и бачкай другаде.А защо много от българските програмисти продават програмите си на други страни?Да,българите сме беден народ,няма пари за специалисти-бъдете българи и продайте патентите си за страната си.Знам-ще кажете,че без пари няма как да се работи,но все пак едно време хората са давали живота си за България,така че какво е един патент?Трябва национализмът не да се повиши,защото както джобът ни отъня,ако не го сторим, ще се заличим като нация.

  2. simo

    Ei Programista, ya po trezvo, IMA nadejda shte se opravyat neshtata. Naprimer xapochni sqs sebe so I misleneto so 🙂

  3. Програмист

    българите са най големите гащници , наркомани алкохолици некадърници и крадци , въпреки че имат наи добрите специалисти в света никоi няма българска електроника в дома и и нито една купена българска програма. българските специалисти за една година получават толкова колкото западните им колеги за една седмица като нашите са много по добри. българите са племе предатели и лаинари.

  4. Niki

    Браво! Нека все така ни радват и занапред ученолюбивите и запалените по програмирането хора!

Коментар