Над 50 милиона вече ползват Windows 10

Наблюдава се сериозно разширяване на асортимента от устройства, съвместими с Windows 10

Наблюдава се сериозно разширяване на асортимента от устройства, съвместими с Windows 10

Новата операционна система Windows 10 набира бързо популярност, като за това допринася изключително много възможността за безплатно обновление от легални версии на Windows 7 и Windows 8/8.1.

Докато миналата седмица „десетката” беше инсталирана на 25 милиона устройства, сега броят на потребителите на новата платформа надвишава 50 милиона броя, съобщи Tom’s Hardware.

Наблюдава се сериозно разширяване на асортимента от устройства, съвместими с Windows 10. Това е предпоставка в близко време да се запазят високите темпове на проникване на новата операционна система.

Освен това много потребители на Windows 7 и Windows 8.1 не се влияят от първоначалната еуфория и изчакват пускане на по-голямо обновление на Windows 10, за да преминат към инсталиране на системата, когато вече са изчистени някои грешки. Т.е. налице е много сериозен потенциал от потребители, които скоро ще обновят операционните си системи до версия 10.

В момента Microsoft работи именно върху първото значимо обновление на Windows 10, известно с кодовото име Threshold 2. Ъпдейтът ще стане достъпен през октомври тази година и ще предложи нов универсален мениджър, разширения за браузъра Edge и обновления за Universal App Platform.

Коментари по темата: „Над 50 милиона вече ползват Windows 10”

добавете коментар...

  1. BonyM

    Microsoft ще могат да махат нелегален софтуер от компютрите – това вече е потвърдено. Разликата е в това че ще махат (за сега) само техен софтуер или такъв който се намира в техния Store. Ако софтуера го има там значи те имат начин да разберат дали е легален или не, ако го няма за сега не го пипат. Никой не е казал че след година няма да решат да махат и друг софтуер за който производителя не сключи договр или им даде начин да разберат дали е наистина легален или не.

  2. Anonymous

    Бтв не слушайте глупостите на хора като Кмета. МС първо не са променяли EULA и второ няма как да трият пиратски софтуер, защото няма как да разберат всеки един сфтуер дали е пиратски. Променено е съвсем друго лицензно споразумение за КАЧВАНЕ НА СОФТУЕР В МАГАЗИНА. То няма нищо общо с уиндоус и е с цел да се защитят софтуерните компании от опити да се качва техен софтуер от чуждо име, когато след време започнат да пускат и класически софтуер там. Относно офиса, Универсалният му вариант работи не само като вюър. Освен това, онлайн вариантът му също е напълно функционален. Ако и това не ти върши работа, както каза по-долу колегата, за 4 лв. на месец си съвсем изряден. Абонаментния вариант е многократно по-евтин и удобен от това да си го купиш еднократно, а разликата е абсолютно никаква, инсталира се същия софтуер със същите функции и можеш да го ъпдейтваш към по-нови версии без да доплащаш. Между другото в момента ако имаш абонамент и натиснеш на бутона Тествай 1 месец безплатно на сайта на Офис365 ще ти добави един бонус месец към абонамента.

  3. Espace

    На който не му аресва, да оди не село да копа картофи.

    Селото (сетътъ за някои) е големо и спасение дебне отвсякъде 🙂

  4. Венци

    Офис 365 струва 19лв на месец, за които получаваш винаги най-новата версия на офис (офлайн и онлайн), 1ТБ пространство в OneDrive и др. това за 5 човека. Ако ги разделите парите излиза по 4 лв на човек на месец.

  5. Ив

    Далаверката е в това, че хората не знаят колко пари къде отиват от крайната цена устройсство + софтуер.

    Некъв китайски завод за супер евтина електроника на парче хардуер – напомпване на крайната цена на направено да работи за уж безплатния софтуер и готово. Тъпите хора се радват на безплатен Windows.

  6. Ив

    Безплатната версия на офиса е viewer и read only

  7. Anonymous

    Можеш да ползваш безплатната версия на офиса, в него липсват само VBS поддръжката (скриптове/вируси) и някои корпоративни екстри.

  8. Кмета

    То хубаво .. нали безплатен ъпгрейд и т.н. , но някой чете ли промените им по EULA. Че Windows 10 има право да спира нелегален софтуер и игри по компютъра Ви без да ви уведомява за това. И че тази опция не може да бъде спряна. Ъпдейта за това още не е пуснат но когато го пуснат .. ще видите как ще намалеят потребителите на Windows 10. Лично на мен единствения ми нелегален софтуер който ползвам е office 2007 . Ако ми го спрат .. Back to win 7/8.1 for me.

  9. Saevar

    с кое пълнят, нали е безплатно обновлението до 10?

  10. Дебил

    Много хубаво че има толкова много милиони глупаци по света да пълнят джобовете на Били.

Коментар