Toshiba удвои капацитета на батериите за електромобили

Прототип на SCiB батерия от следващо поколение с мощност 50Ah и размери 111x194x14,5 мм

Японската компания Toshiba разработи литиево-йонни батерии от следващо поколение SCiB, които използват нов материал за анод, съставен от титанови и ниобиеви оксиди, а не от литий и титан.

Новата технология позволява удвояване на капацитета на батерията, при запазване на нейните размери, твърди разработчикът. Освен това подобрената батерия се отличава с по-висока скорост на зареждане.

Литиево-йонните Toshiba SCiB батерии ще се използват в електромобили. Според производителя, един компактен електромобил с новите батерии ще изминава 320 км само след 6 минути зареждане.

В допълнение, новият материал за анода отделя по-малко метал при бързо зареждане, както и при зареждане при ниски температури. А това означава по-бавна деградация на батерията и намаляване на риска от късо съединение.

Toshiba ще пристъпи към комерсиализация на новите литиево-йонни батерии за електромобили през 2019 г., уточняват от японската компания.

Коментари по темата: „Toshiba удвои капацитета на батериите за електромобили”

добавете коментар...

  1. ВБА

    Твърдотелните батерии са бъдещето и трябва да се рециклират на 100%. Трябва да се зареждат за 1-2 минути и да може да се изминава 900-1200км с едно зареждане за класове А, В и С. Като започне “обличане” и “събличане” на атомите те, ще тежат 15-20кг….колкото 3 кутии за обувки, а автомобилите, ще тежат 600-900кг… а цена 200-400?, но не се знае в какви пари поне засега…нали се сещате, в много близкото бъдеще, а дотогава я камилата, я камиларя….

  2. Да бе

    Хахахахаха

  3. dr.

    Ама моля ви са!

  4. Anonymous

    а цената ?

Коментар