OnePlus 6 – да, този смартфон е в лигата на големите

OnelPlus 6 носи всички характеристики на топ смартфон и според повечето наблюдателите на пазара е най-добрият Android смартфон в момента

Появилият се неотдавна на пазара смартфон OnePlus 6 се радва на вдъхновени оценки от пазара и специализираните медии. Несъмнето поредният модел с този бранд се присъединява към лигата на най-големите играчи в бранша – не само с огромния си екран. Смартфонът е блестящ почти във всяко едно отношение.

Впечатляващ дизайн, голям и качествен дисплей, фантастична камера, дълъг живот на батерията и, разбира се, висока производителност, благодарение на Snapdragon процесора, са сред най-очевидните предимства на OnePlus 6 (за $774,24 в момента вместо $814,99 – с отстъпка от 5% при въвеждане на код WDOP6). Недостатъци? Трудно ще откриете такива. В допълнение, брандът дава усещане за различност на своите притежатели, тъй като не е толкова широко разпространен, а същевременно не отстъпва на най-добрите образци на пазара.

И за предишния модел на OnePlus специалистите казваха, че това е най-добрият Android смартфон към момента. Или най-малкото като съотношение цена-възможности при устройствата от висок клас. Новият модел затвърждава реномето на бранда OnePlus да прави най-добрия и същевременно най-изгоден като цена смартфон в света на Android и още по-конкурентен в сравнение с iPhone X.

OnePlus 6 грабва окото със стилен стъклен корпус и безрамков дисплей, който заема целия преден панел, подобно на iPhone X и Galaxy S9. Екранът е изрязян в горната част и наистина огромен – 6,28-инчов AMOLED със съотношение на страните 19:9 и резолюция 2280×1080 пиксела, което при тези размери означава гъстота на пикселите 402 ppi (пиксела на инча).

Това е великолепен дисплей, с всички предимства на AMOLED технологията, вкл. висока яркост, живи цветове, острота, дълбочина на черния цвят, контраст, ясни бели нюанси. Гладък, перфектно оформен, тънък и много стилен – One Plus 6 е завладяващ, устройство, което пасва на дланта и създава приятно усещане. Покрит с Corning Gorilla Glass 5 от двете страни, смартфонът е много здрав и устойчив на външни въздействия.

Добавете към всичко това удобния скенер на пръстов отпечатък, разположен на гърба на устройството, и изрезката на предния панел за нуждите на лицевото разпознаване (Face ID). Вярно, няма слот за MicroSD карти, но дали наистина ще ви потрябва такъв при наличието на 256GB вграден сторидж (това е версията, предлагана в момента от онлайн магазина Tomtop на цена с отстъпка от 5%).

Хардуерните спецификации на OnePlus 6 са точно като за устройство от най-висок клас – без съмнение, флагман в цялото си величие. Моделът разчита на мощен 8-ядрен процесор Snapdragon 845, направен по 10-нанометров технологичен процес. Чипът е допълнен от впечатляващите 8GB оперативна памет (много от съвременните лаптопи нямат толкова) и цели 128GB вграден флаш-базиран сторидж.

Всички приложения просто летят с този смартфон – бърз е колкото последните флагмани на Samsung и отнася iPhone 8. Моделът работи стабилно, надеждно, с постоянна висока производителност при всички операции. Всичко е на ниво – софтуерът, батерията, камерата…

Задната камера е с два сензора – 16MP f/1.7 +20MP с режими за портрет и боке ефект, които са подобрени спрямо предходния модел OnePlus 5T – основният е по-голям с 19% и прави по-детайлни снимки. Предната камера използва 16MP сензор, който работи в тандем с AI функциите за селфи на процесора Snapdragon 845. Всички сензори са производство на Sony.

OnePlus 6 добавя и интересни видео възможности – в частност забавено движение при режими на заснемане 480fps/720p и 240fps/1080p. Наличен е също видео- и фоторедактор. Целият процес на заснемане е интуитивен и дава отлични резултати.

Батерията на OnePlus 6 е друго голям плюс за смартфона. Тя е несменяема, с капацитет 3000 мАч, но не се подвеждайте, че това е малко – ще можете да ползвате устройството интензивно цял ден, без батерията да ви предаде. Нещо повече, само за половин час зареждане ще си осигурите заряд за един ден.

OnePlus 6 работи с операционна система OxygenOS, базирана на Android Oreo. Тя е впечатляваща като интерфейс, стабилна и поддържа гладка работа на смартфона. Ултра-оптимизираната производителност на модела се дължи в голяма степен на синергията между двете платформи.

Впечатление прави и разширеният набор от жестове контроли, много от които са предназначени за работа в режим на пълен екран, при който се скриват екранните Android клавиши, за да има повече място за филми, игри и други приложения. Добавен е също нов режим за игри „не безпокой”, който скрива известията и съобщенията, които биха могли да компрометират играта ви.

В заключение, смело може да се каже, че OnePlus 6 е най-добрият Android смартфон към момента, според повечето ревюта за модела. Изглежда перфектно, респектиращо и работи гладко, стабилно, без никакви забележки. OnePlus 6 се предлага на изгодна цена от $774,24 в онлайн магазина Tomtop при въвеждане на купон WDOP6, който дава 5% от обявената на сайта на доставчика цена ($814,99). Едва ли ще съжалявате за всеки цент, похарчен за това устройство.

Коментари по темата: „OnePlus 6 – да, този смартфон е в лигата на големите”

добавете коментар...

  1. Спиридон

    Малка батерия? Да, но само на мАч > 3300. В края на деня оставам с 20%+ при 5-6 часа screen on time. И.. OnePlus на цена от 814.99$ ???

  2. 1+

    Батерията е ок за един супер оптимизиран като хардуер и софтуер телефон. Ако е много голяма, ще се увеличат и размерите. Микро карта? За какво ти е, като имаш 256 ГБ вътре в устройството!!! И на последноо ти питане – айфон с такава цена е несравнимо по-слаб.

  3. yorval

    Отбелязвам: много сла..а батерия за такъв клас смарт-фон…ЗАЩО? Второ, ЗАЩО нема слот за микро-карта?? Нали е супер-1 – какъв голем пропуск отбелязвам пак; и Трето, цената му е почти като на златен дивайс и равна на ай-фона, тогава ква е ползата, да ми каже някой

Коментар