„Измътиха“ нов ТВ сериал по Angry Birds

Angry Birds вдъхнови франчайз за създаването на „блокбъстър“ филм, игрално шоу и дори тематичен парк в Катар

Продуценти планират нова телевизионна поредица на име „Angry Birds“, базирана на едноименната култова видео-игра, съобщиха нейните дистрибутори в събота.

Играта, в която става дума за яростно ято от многоцветни птици, защитаващи яйцата си от племе от зелени прасета, вече е вдъхновила франчайз за създаването на „блокбъстър“ филм, игрално шоу и дори тематичен парк в Катар.

Сега нейните финландски създатели Rovio планират да разширят „асортимента“ със сериал, базиран на героите от играта. Междувременно самата игра е изтеглена повече от четири милиарда пъти, посочиха авторите й.

Поредицата вероятно ще излезе през следващата година, точно когато идва и вторият филм „Angry Birds“ по кината по целия свят. Първият филм по играта донесе повече от 350 милиона долара (302 милиона евро) на създателите на поредицата. Тя е насочена към децата на възраст 6-12 години.

Британските продуценти „Cake” засега не казват колко дълги ще са епизодите. Всеки епизод от вече съществуващите сериали по играта трае около три минути.

Решението за ТВ сериала е „очевидната следваща стъпка в разширяване на марката „Angry Birds“, смята изпълнителният директор на „Cake“ Том ван Уейвър. Компанията Cake подписа договор за дистрибуция с Rovio през юни.

Коментар