Microsoft прекрати поддръжката на класическия Skype

Microsoft е настоятелна в стремежа си да накара потребителите да ползват най-актуалните й продукти (снимка: Microsoft)

Класическата версия на Skype остана от началото на февруари без поддръжка от страна на Microsoft. Това можеше да се случи и по-рано – още през септември 2018 г., но по молба на потребителите компанията отложи срока за прекратяване на поддръжката.

Потребителите на Skype Classic 7.4 за компютри вече няма да получават актуализации на приложението, нито пък ще могат да разчитат на техническа поддръжка. На всички тях Microsoft препоръчва да преминат към Skype версия 8.

Актуалната версия включва редица нови функции и подобрения– като запис на позвъняванията и опростено предаване на файлове, както и променен интерфейс, но някои обичайни функции на приложението са отпаднали.

Skype 8 идва също с претенция за по-добро качество и надеждност на връзката. В чата е предвидена възможност за споменаване на потребители и бързо преглеждане на всички получени връзки и файлове.

Снимки, видео и други видове съдържание с размер до 300 мегабайта могат да се изпращат, като просто се плъзнат в прозореца на разговора.

Отказът от поддръжка на Skype Classic е поредната стъпка на Microsoft за насърчаване на потребителите на Windows 7 да преминат към актуалната платформа Windows 10. Те могат да инсталират и ползват Skype 8 на Windows 7, но някои функции на месинджъра – например режима на разделени прозорци – няма да работят.

Коментари по темата: „Microsoft прекрати поддръжката на класическия Skype”

добавете коментар...

  1. забравен в миналото

    до Фофу: Никой вече не реве от Skype, защото никой не го ползва вече. Има си Viber, Whatsup и други по-надеждни месиджъри….

  2. Saevar

    до малоумника под мене (който е явно нощна смяна в лудницата),
    на Линукса си имам най-новия Skype, не се оплаквам, работи добре, качеството е много добро при положение че не е дори на тяхната оригинална платформа, когато нещо е хубаво немога да се изкривя и да кажа че не е, но пък на колко неща като цяло еб.аха ма.йката …

  3. Фофу

    А, от 17,00 до 00,35 без коментар !! Никой още не оревал света да обяснява колко са зле Майкрософт и как са развалили всичко. 20 и кусур години една и съща плоча, дето изпяват 25 секунди след подобни статии, а сега … разочарование.

Коментар