MacX MediaTrans – най-добрата алтернатива на iTunes

Ако изпитвате проблеми с прехвърлянето на файлове между iPhone и компютър, решението е MacX MediaTrans

На 31 март светът отбелязва Международния ден на бекъпа, който подчертава все по-нарастващото значение на резервното съхранение на данни – както за бизнеса, така и в дигиталното ежедневие на хората. Всички ние имаме множество цифрови устройства и генерираме все повече данни и мултимедийно съдържание, загубата на които често е болезнена.

Бекъпът и синхронизирането на данни между различните устройства са от критично значение за потребителите на смартфони и таблети, в частност iPhone и iPad от Apple. Софтуерът iTunes е техният естествен избор за трансфер на файлове, тъй като идва като част от операционната система iOS.

Неговото използване обаче често е свързано с главоболия за потребителите от най-различно естество и затова на пазара се предлагат редица алтернативи, а като най-добра се очертава програмата MacX MediaTrans, предлагана от Digiarty Software.

Проблемите с iTunes

Бекъпът и синхронизирането на снимки, видео и други файлове от iPhone се налага по различни причини – освобождаване на памет, актуализация на iTunes до последната версия, ъпгрейд на смартфона до нова версия на операционната система iOS и т.н.

Но когато извършват трансфер на данни от iPhone на Mac или Widnows PC, потребителите могат да се натъкнат на проблеми с iTunes, като сложност на операциите, невъзможност за разпознаване на устройството, грешки при синхронизация, вкл. загуба на данни, дублиране на файлове и въобще с недобро потребителско изживяване.

При използване на iTunes потребителите могат да се натъкнат на проблеми

Така например, можете да получите известие, че iPhone не е свързан към iTunes, след като сте включили смартфона към USB порта на компютъра. Или пък данни от iPhone да бъдат изтрити след синхронизиране на библиотеката на iTunes със смартфона.

Друг често срещан проблем е невъзможността за синхронизиране на файлове, които не са закупени от iTunes. Също така понякога се прескачат HEIC и HEVC файлове при синхронизиране на снимки и видео, а в най-неприятния случай iTunes се срива напълно неочаквано.

Тези грешки не означават, че iTunes не е добър продукт, а по-скоро се дължат на факта, че бекъпът и синхронизирането на данни не са в центъра на вниманието на iTunes. Ето защо потребителите се нуждаят от алтернатива, която е фокусирана именно върху тези операции. MacX MediaTrans е разработен с идеята за надежден бекъп и синхронизиране на iPhone файлове, което гарантира 100% стабилни и сигурни операции.

MacX MediaTrans алтернатива на iTunes

Тази програма позволява на iPhone потребителите лесно и надеждно да прехвърлят файлове – снимки, видео, музика, е-книги, рингтонове и други – от смартфона или таблета към Mac или Windows PC, без загуба на данни и проблеми при свързване, а също и без характерните за iTunes грешки.

MacX MediaTrans има интуитивен и лесен за използване интерфейс

Вграденият в програмата инструмент за премахване на DRM защитата дава възможност за декодиране и бекъп на филми, музика и аудио книги, купени от iTunes магазина. В допълнение, MacX MediaTrans може да превърне iOS устройството в USB диск за съхранение на всякакви файлове, вкл. от Word и Excel, PDF-и и приложения.

MacX MediaTrans има няколко ключови предимства:

  • Тя е най-бързата – за 8 секунди прехвърля 100 снимки в 4К резолюция;
  • Поддържа двупосочна синхронизация, без загуба на данни.
  • Извършва бекъп и синхронизация на всякакви данни без дубликати;
  • Интелигентно разпознаване – свързва бързо iPhone, без да е необходим Apple ID;
  • Лесна е за използване;
  • Криптира надеждно файловете, прехвърляни между iPhone и Mac или съхранявани локално на компютъра.

В момента можете да се сдобиете с MacX MediaTrans безплатно, в рамките на кампания по случай World Backup Day, която продължава до 10 април. Достатъчно е да въведете имейл адрес на уеб страницата на кампанията, за да получите безплатен лиценз.

И нещо повече, да участвате в томболата за награда – тя е слушалки AirPods ($159), които късметлиите ще спечелят. Допълнителни шансове дават харесването на Facebook и Twitter страниците и споделянето на кампанията в социални медии.

Защо MacX MediaTrans е по-добрата алтернатива

Таблиците по-долу разкриват защо MacX MediaTrans е по-добрата алтернатива на iTunes, когато става въпрос за бекъп и синхронизация на файлове между iPhone и Mac/Windows PC. Ще се спрем по-подробно на една много съществена разлика – двупосочното синхронизиране, в сравнение с еднопосочното при iTunes.

Някои потребители откриват загуба на данни след синхронизиране с iTunes, което се дължи на това, че софтуерът на Apple се стреми да поддържа абсолютно еднакви данните в iPhone и библиотеката на iTunes. С други думи, всяка песен, видео, снимка или друго съдържание в iPhone, което не е налично в iTunes библиотеката, ще бъде изтрито от паметта на смартфона – това е еднопосочната синхронизация.

За разлика, MacX MediaTrans изповядва двупосочна синхронизация. С тази програма можете да синхронизирате iPhone съдържание с Mac (или Windows PC) и обратно – да прехвърляте файлове от Mac (или Windows PC) към iPhone по всяко време. Двупосочната синхронизация не изисква медийната библиотека на iPhone да бъде еднаква с тази в компютъра – можете да предаване каквото и когато искате между двете устройства, без загуба на данни.

Как да прехвърлим музика между iPad и компютър

Както казахме, работата с MacX MediaTrans е лесна, благодарение на интуитивния интерфейс и бързодействието на програмата. Тя позволява синхронизиране на iPhone музика и компютър избирателно или накуп, добавяне и редактиране на музика и плейлисти с по-мощни инструменти отколкото в iTunes.

В допълнение, MacX MediaTrans ви дава възможност да прехвърляте iPhone музика, която не е закупена от iTunes, на компютър. Не на последно място, ценни са и възможностите за създаване на iPhone рингтонове и автоматично конвертирате на музика във формати AAC и MP3.

Ето в няколко стъпки процеса на синхронизиране на музика между iPad и компютър (Mac или Windows PC). Първо разбира се, трябва да си свалите MacX MediaTrans – безплатно от уеб страницата на продукта, за Mac или Windows.

Програмата ви подсеща да свържете iPhone/iPad към компютъра

Стъпка 1: Пуснете програмата и свържете iPhone към компютъра посредством USB кабел. Може да се наложи повторно да направите това, просто следвайте инструкциите. За да избегнете изтриване на данни от iTunes, отидете на iTunes > Summary и активирайте „Prevent iPods, iPhones, iPads from syncing automatically“.

Стъпка 2: Кликнете на бутона „Music Manager“ от главния интерфейс и ще видите всичките си песни в iPhone. След това кликнете бутона „Add Music“, изберете песента от твърдия диск или просто я пренесете с „drag and drop“ действие от компютъра на iPhone. Няма ограничения за броя или формата на добавяните песни.

„Music Manager“ показва всички песни, съхранявани в iPhone

Стъпка 3: След зареждане на песента в мениджъра на музика, натиснете бутона „Sync“ долу вдясно и програмата ще започне да синхронизира песните с iPhone на висока скорост.

Как да прехвърлим снимки/видео между iPhone и компютър

Програмата MacX MediaTrans се явява и най-лесният начин за управление и прехвърляне на снимки, видео и филми между iPhone/iPad и компютър. С нея можете да изтриете всяка една снимка от камерата на Phone и фото библиотеката, да направите резервно копие на обемисти 4K снимки върху компютъра, за да освободите място на iPhone, да конвертирате автоматично HEIC към JPG изображения и видео към MP4, както и да компресирате видео до 50%, без загуба на качество.

Ето как става прехвърлянето на видео от iPhone на компютър в три стъпки, като преди това си свалите безплатно MacX MediaTrans за Mac или PC.

Във Video прозореца ще видите цялото си видео съдържание

Стъпка 1: Пуснете програмата, свържете вашия iPhone към компютъра през USB и изключете iTunes Auto Sync, като следвате инструкциите на програмата. Изключването на iTunes синхронизацията не е задължително, но се препоръчва силно, за да предпазите данните си в iPhone от изтриване.

Стъпка 2: Натиснете бутона „Video“ от главния екран, за да отворите прозореца за видео.

Стъпка 3: В лявата част на Video прозореца ще архива с цялото си видео съдържание, съхранявано на iPhone, вкл. записани клипове, ТВ предавания, филми, музикални видеа и т.н. Кликнете върху типа видео и изберете файловете от списъка, които искате да прехвърлите от iPhone на Mac.

Стъпка 4: Кликнете на бутона „Export“ в горното меню и програмата ще прехвърли светкавично видео файловете от iPhone към компютъра.

Можете да се възползвате от MacX MediaTrans безплатно

Несъмнено тази програма улеснява изключително много синхронизирането на файлове между iOS устройства и компютри. Тя е бърза, сигурна – с висок клас криптиране на данните, поддържа двупосочна синхронизация, лесна е за използване и елиминира риска от изтриване на данни.

Можете да се възползвате от възможностите на MacX MediaTrans безплатно – в момента програмата е достъпна за сваляне свободно в периода до 10 март, в рамките на кампания по повод World Backup Day. Изисква се единствено да се регистрирате за безплатния лиценз с имейл адрес. Това ще ви даде право да участвате и в томбола с награда слушалки AirPods. Можете да спечелите допълнителни шансове, ако харесате Facebook и Twitter страницата на доставчика на продукта и споделите кампанията в социални медии.

Коментари по темата: „MacX MediaTrans – най-добрата алтернатива на iTunes”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Tова е версия за MacOS.

  2. Anonymous

    Появява се логичният въпрос: “Къде им е печалбата да раздават безплатни лицензи и награди”.

Коментар