Илон Мъск вярва, че можем да колонизираме Марс за 20 години

Милиони тонове ресурси и оборудване са необходими за изграждане на селище на Марс
(снимка: CCO Public Domain)

Илон Мъск разкри в Twitter вижданията си за това колко време и ресурси ще трябва да вложи човечеството за колонизиране на Марс. Според основателя на SpaceX, развитието на марсианската инфраструктура ще отнеме около 20 години.

Мъск пояснява, че за да създадат пълноценно селище на Марс, учените ще трябва да доставят милиони тонове ресурси и оборудване на Червената планета, което е сериозно предизвикателство.

Друг проблем, според него, е фактът, че Земята и Марс рядко са близо една до друга – едва на всеки две години, което означава, че постоянното изстрелване на космически кораби към Червената планета не е възможно.

Що се отнася до полетите до Марс за транспортиране на оборудване, за това ще са необходими около 1 000 полета на Starship. Между другото, SpaceX все още не е завършила пълното изграждане на този тип кораби.

Според предварителните оценки, към момента на приключване на работата по Starship, полетът на един такъв кораб със 100-150 тона товар ще струва на човечеството около 2 милиона долара.

Коментари по темата: „Илон Мъск вярва, че можем да колонизираме Марс за 20 години”

добавете коментар...

  1. ха

    Имаше преди време в този форум писано за въпросната Starship (показан беше сглобен корпуса й) и един от коментарите беше, че въпросната ракета нямало да може да лети. Сегашният заядлив коментар изглежда от същия вид компетентност. 20 години както и да си говорим е огромен период от време. То полетът до Луната е отнел много по-малко години подготовка, когато технологиите са били далеч по-примитивни от днешните.

  2. Фофу

    Симо и той неслучайно се е кръстил Българин, т.е. патриот – душа дава братя, но не своята …

    Не му се впрягай, той е един от шепата тролове дето обикалят из форумите и вкисляват всички новини идващи от запад. Сигурно го казвам за 15-ти път, но цялата идея е – Като не можем да сме им на нивото, да ги подиграваме, да правим мозъчни гимнастики докато изкараме черното бяло, да ги демонизираме и каквото друго дойде според случая.

  3. Симо

    а българина си остава най злобното и завистливо човече дето само се надсмива и подиграва на новостите и на ентусиастите и намира смисъла на живота в това. след 100г ще се лети до близките звезди за часове и това ще е заради хора като Мъск а българина пак ще злобее на маса с кисело зеле и противна миризлива ракия, то затова умните и кадърните избягахме надалеч от вас кирливи тъпаци

  4. Българин

    Такива “визионери” трябва да си пият хапчетата. Този няма връзка с реалността. Просто говори маркетингови глупости, за да си рекламира компанията.

Коментар