Българин е трети сред дрон състезателите в света

Състезанията с дронове станаха популярни у нас в последните години
(снимка: Drone Arena)

Национално състезание с дронове през уикенда в София отличи най-добрите български пилоти. 19 състезатели се включиха в надпреварата, която е първото дрон събитие за годината в рамките на проекта Drone Arena. Предстоят още три състезания в Габрово, Варна и Пловдив.

Пилотът Димо Щерев от Пловдив спечели първо място, следван от Антони Георгиев от столичния клуб Дрон Екстрийм и Златко Радев от същия клуб. Победителят заема и трето място във временното класиране в световната ранглиста, което го нарежда сред най-добрите дрон състезатели в света.

Антони Георгиев и Златко Радев също заемат достойни места – съответно 12-то и 15-то – в световната ранглиста на състезателите с летящи дронове от началото на сезона.

„За мен не е голяма изненада, че българин се нарежда сред челните места в света. През изминалите две години бяха организирани предимно онлайн дрон състезанията. В много от тях наши състезатели регистрираха близки на тези на световните шампиони времена”, коментира Христо Иванов, организатор в Drone Arena.

Националните победители (от ляво надясно): Антони Георгиев, Димо Щерев и Златко Радев
(снимка: Drone Arena)

През последните години дрон общността се разраства устойчиво и спортовете с безпилотни летящи апарати вече са добре известни в страната. Оформят се нови клубове и интересът непрекъснато расте, заяви Антон Пулийски, учредител на Асоциация „Обединено Дрон Общество” и организатор в Drone Arena.

„Вярваме, че успехите на наши пилоти зад граница са неизбежни. През следващите години ще се насочим към споделянето на натрупания опит и сформирането на повече места за подготовка на дрон състезатели”, разказа Пулийски.

Коментари по темата: „Българин е трети сред дрон състезателите в света”

добавете коментар...

  1. :o)

    Пилоти 😀 😀 😀

Коментар