Мегасделка на пазара за кабелна телевизия у нас

Вчера приключи дълго планираната сделка по сливане на кабелните оператори Евроком Кабел и КейбълTел. Двете компании се придобиват от европейския фонд за дялово инвестиране EQT V, съобщиха от обединената компания.

Новият собственик има сериозен опит в сектора, натрупан в Западна Европа, и дългосрочни инвестиционни планове в България.

"Това наистина е нов етап в развитието на двете компании и аз съм уверен, че вие – нашите потребители, ще се възползвате много скоро от резултатите от сделката", каза Ищван Полони, изпълнителен директор на Евроком Кабел и на КейбълTел.

За да се осигури плавен преход в обслужването на клиентите, през следващите два месеца двете компании ще продължат да работят като отделни структури, докато планират процеса на сливане. През този период не се предвиждат никакви непосредствени промени в продукти, цени и услуги, увериха от ръководството на мегакомпанията.

След приключване на този период ще бъде изнесена подробна информация за планираните конкретни стъпки и за предстоящите нови услуги, като високоскоростен интернет и интерактивна цифрова телевизия.

Според FrogNews.bg, сделката е на стойност $294.8 млн. EQT V придобива 100% от капитала на Евроком от американската фирма Уорбърг Пинкъс и 70% от капитала на Кейбълтел, която е частна собственост.

Коментар