Идва нов хибрид Toyota Corolla с пробег 2000 км

Toyota ще повиши пробега на своите Corolla хибриди до 2000 км с нов модел през 2026 г.
(снимка: CC0 Public Domain)

Актуалният модел на популярната Toyota Corolla е на пазара от няколко години, докато японският производител подготвя ново поколение на масовата кола. Интересни данни за бъдещия хибрид от гамата публикува специализираното издание Bestcar.

И така, следващата Toyota Corolla, очаквана по пътищата през 2026 година, ще бъде оборудвана със собствен двигател от ново поколение, който напоследък стана гореща тема за обсъждане в специализираните общности.

Подробните спецификации все още не са неизвестни, тъй като разработката продължава, но според предварителните информации, в гамата ще присъства хибридна версия с нов 1,5-литров, 4-цилиндров двигател. Очаква се базовата версия да предложи мощност от около 130 к.с., а по-старшият модел – 180 к.с.

И най-важното: ефективността на новата хибридна система на Toyota ще бъде на нивото на хибридната система BYD от пето поколение. Това ще позволи на новата Toyota Corolla да измине повече от 2000 км с пълен резервоар и заредена батерия.

През пролетта на 2024 г. се появиха съобщения, че през следващите две до три години Toyota ще пусне няколко нови модела, които ще стъпят на хибридната платформа BYD PHEV DM-i. По-рано Bestcar публикува вътрешна информация за новите Land Cruiser 300 и Toyota Century.

Коментар