Еко-иновация: тоалетна хартия без картонена ролка

Откакто стана актуално да се говори за зелени иновации, все се намира някой талант, който да приложи еко-концепцията там, където най-малко очакваме: в тоалетната.

След фундаменталния анализ за ролята на бидето в екологичния живот и офис-машината за превръщане на излишните бумаги в тоалетна хартия, сега една американска фирма е измислила как да продава тоалетна хартия без досадните кафяви картонени ролки, на които обичайно биват навити рулата, пише GreenTech.bg.

Разбира се, има много начини да се удължи животът на картонената тръба от тоалетната хартия чрез креативни начини за повторна употреба. Това може да бъде материал за компост, може да навиете корда на него, да изрежете пръстени за салфетките, да ги превърнете в играчка за домашния любимец и т.н.

Но ето, че USA Today съобщава как Walmart и веригата магазини Sam’s Club в САЩ ще започнат да продават тоалетна хартия без картонена ролка под марката Scott Naturals.

“Безролковата” технология за тоалетната хартия означава, че дупките в ролките може и да не са със съвсем правилна кръгла форма, както сме свикнали. Но те ще паснат без проблем на всички стандартни шпиндели така, че в крайна сметка всеки квадратен сантимтър тоалетна хартия ще бъде използваем.

Е, въпросната тоалетна хартия няма да може да се похвали с наличието на рециклирано съдържание. Но все пак това е едно добро начало и ако се окаже успешно, скоро ще може да се пренесе и при домакинските ролки с кухенска хартия.

Коментар