Smart TV навлиза и в мобилните устройства

Samsung дава нови измерения на домашното забавление с приложението Smart View, което пренася Smart TV в мобилните устройства. Потребителите ще могат да ползват дигитално съдържание от Samsung Smart TV телевизори или други подобни устройства направо от мобилните си “джаджи”, съобщиха от компанията.

Дигиталното съдържание от телевизори Samsung Smart TV вече е достъпно директно на мобилните устройства

Приложението е достъпно безплатно за Android смартфона Samsung Galaxy S2. Данните се прехвърлят по безжична интранет мрежа, независимо дали потребителят е избрал да гледа кабелни програми, Blu-ray или съдържание от камера, „set-top box” или друго устройство. Наред с това, потребителите могат да разглеждат Smart TV приложения от Samsung Apps през мобилните си устройства.

Новата апликация позволява също гледане от няколко места в и около дома на потребителя – само с един Smart TV телевизор цялото семейство може да се забавлява с различни програми в различни помещения. Докато някой гледа телевизия в дневната, друг може да гледа същата програма в хола или да ползва от разстояние Blu-ray плейъра от другата стая за някой интересен филм. Преживяването може да е споделено и от още членове на семейството, избрали да си почиват в спалнята в компанията на смартфон или таблет на Samsung.

Smart View е поредното нововъведение на Samsung. През април компанията стартира Samsung Remote – интуитивно приложение за управление от разстояние, което поддържа и специалните функции на Smart TV. Тези нововъведения демонстрират концепцията на Samsung за свързаност между различни мобилни устройства и уникалните функции на Smart телевизията.

Samsung ще продължи да допълва функционалността на приложението Smart View с различни възможности за дистанционен контрол, оптимално проектирани за Smart TV. Благодарение на това, потребителите все по-лесно и удобно ще могат да използват всички характеристики на Smart TV.  В най-скоро време ще бъде добавена опция Channel List, която ще позволява търсене на информация за програмите и промяна на каналите направо от мобилните устройства.

Приложението Samsung Smart View е вече достъпно в Android Market и се предлага за телевизорите Smart TV от сериите D7000, D8000 и D9500, както и за смартфона Galaxy S2. През юли апликацията вече ще се предлага и за Galaxy player (YP-GB70), а по-късно през настоящата година и за Galaxy S и Galaxy Tab.

Коментар