LG въвежда 3D HDTV монитор от ново поколение

 

LG мониторът DM50D поддържа триизмерна Full HD картина и конвертиране на 2D съдържание в 3D

LG Electronics пусна монитор от ново поколение с 3D HDTV възможности. Моделът DM50D предлага всички характеристики на телевизорите Cinema 3D, адаптирани съобразно особеностите на настолния компютър, съобщиха от българския офис на компанията.

DM50D осигурява картина без трептене и може да се използва с олекотени 3D очила, също както при Cinema 3D телевизорите. Компанията препоръчва монитора за 3D игри и гледане на филми.

Потребителското проучване, което проведохме показа, че макар интересът към 3D мониторите да е висок, съществуват притеснения, свързани с тежките очила, възможността за възникване на евентуални здравословни проблеми и липсата на 3D съдържание”, каза Си-хуан Парк, вицепрезидент на отдела за монитори в LG Home Entertainment Company.

DM50D елиминира тези неудобства. Също както телевизорите Cinema 3D, мониторът DM50D възпроизвежда картина без трептене, сертифицирана от европейските агенции за контрол на качеството Intertek и TÜV. Моделът също така слага край на размазването на картината и главоболието, което може да възникне при гледане на традиционни 3D монитори, твърдят от LG.

DM50D осигурява над два пъти по-голяма яркост на 3D изображенията, в сравнение с конвенционалните 3D монитори, подчертава корейският производител. Освен това очилата – които се предлагат и като клипсове за хората с коригиращи зрението очила – са леки, нямат батерии и съответно не трябва да се зареждат. Това ги прави удобни за носене при продължителна работа с компютър или филмови маратони.

DM50D разполага с вградена функция за конвертиране на 2D съдържание в 3D, която работи, независимо от това дали мониторът е свързан към компютър или не, и се включва автоматично при стартиране на игри.

Мониторът на LG поддържа Full HD качество на картината, благодарение на вградения DTV тунер, който поддържа MPEG4, DVBC, DVBT и други дигитални телевизионни сигнали. HDMI интерфейсът осигурява връзка с 3D игрови конзоли, цифрови приемници (set-top boxes) и други устройства.

С помощта на USB Quick View HD Play може директно да се гледа видео съдържание и снимки чрез флаш памет, дори когато компютърът е изключен. Това спестява на потребителите времето, нужно за включване и изключване на компютъра.

Моделът DM50D вече е наличен на българския пазар на препоръчителна крайна клиентска цена 799 лева с ДДС, съобщиха от LG.

Коментар