Кандидатите за Марс вече достигат 80 000

Над 78 000 души вече са заявили желание да се преселят на Марс, сочи статистиката от проекта Mars One. Най-много са кандидатите от САЩ – 17 324, следвани от Китай (10 241) и Великобритания (3 581).

Холандската организация Mars One, инициатор на проекта за преселване на Червената планета, приема заявки от цял свят в периода от 22 април до 31 август. Очаква се броят на кандидатите да достигне 500 хиляди души.

Mars One планира през 2023 г. да засели на Марс четирима доброволци, преминали всички етапи на конкурса. След това на всеки две години ще бъдат изпращани нови астронавти за разширяване на колонията.

Разходите за осъществяване на проекта се оценяват на 6 милиарда долара. Организаторите се надяват на приходи от риалити шоута за живота на първите обитатели на Марс.

Всеки може да се кандидатира за преселване на Червената планета, като посети сайта на Mars, публикува едноминутно видео и внесе такса в размер на 5 до 75 долара, в зависимост от стандарта на страната, в която живее.

Коментари по темата: „Кандидатите за Марс вече достигат 80 000”

добавете коментар...

  1. Петров

    На Марс проблемът не е единствено в ниските температури и в нищожното количество кислород, на Марс няма магнитно поле. Липсата на магнитосфера, която да спира гама лъчите от слънцето прави средата на планетата, близка до тази на работа в Чернобил в дните след аварията.

  2. Красимир

    Оправете заглавието. Не е 2013-та година

Коментар