Google държи четвърт от уеб трафика в Северна Америка

През сървърите на Google минава една четвърт от интернет трафика в Северна Америка

През сървърите на Google минава една четвърт от интернет трафика в Северна Америка

Google държи една четвърт от интернет трафика в Северна Америка, според изследване на анализаторската компания DeepField.

Данните сочат, че 25% от трафика минава през сървърите на интернет гиганта, вкл. от търсене, работа с уеб приложения и възпроизвеждане на видео.

На практика, Google обработва повече интернет данни отколкото Facebook, Twitter и Netflix взети заедно. През 2010 г. делът на компанията от общия интернет трафик в Северна Америка беше 6%, припомня DeepField. Анализаторите обаче се затрудняват да обяснят откъде идва четирикратният ръст.

Основен принос има видеосайтът YouTube, при който обемът на трафика не зависи в толкова голяма степен от броя на посетителите, както при други интернет услуги, а от количеството на изпращаните и приеманите данни.

60 процента от всички устройства, свързани към интернет, използват една от услугите на Google поне веднъж дневно, сочат данните на DeepField. Компанията твърди, че нейното изследване е най-голямото в историята на интернет за Северна Америка.

Коментар