Philips Xenium W8510 – издържа 35 дни в изчакване?!

Смартфонът Philips Xenium W8510 издържа 35 дни в режим на изчакване, според неофициална информация

Смартфонът Philips Xenium W8510 издържа 35 дни в режим на изчакване, според неофициална информация

В интернет се появи информация за смартфона Philips Xenium W8510, който може да се окаже най-издръжливото Android устройство, когато става въпрос за работа на батерия. По неофициални данни, смартфонът издържа 35 дни в режим на изчакване.

Подобно постижение е истинско чудо, предвид наличието на голям, 4,7-инов екран от типа IPS с резолюция HD. Батерията на Philips Xenium W8510 има капацитет 3300 мАч – малко повече от този на преобладаващата част смартфони на пазара, но 35 дни с едно зареждане граничи с фантастиката.

В режим на разговори в мрежи от трето поколение Philips Xenium W8510 издържа 18 часа. При активно интернет сърфиране чрез Wi-Fi батерията се разрежда за 14 часа.

Моделът стъпва на едночипова система MediaTek MT6589 с тактова честота 1,2 GHz. Налична е камера с резолюция 8 мегапиксела, а на корпуса има бутон за активиране на икономичен режим, който изключва всички модули за безжична връзка и намалява яркостта на дисплея.

Philips Xenium W8510 може да се зарежда бързо само за 10 минути, като това осигурява 2 часа за разговори или почти денонощие в режим на изчакване. При зареждане за половин час, времето за работа се утроява. Засега няма информация кога смартфонът ще излезе на пазара и на каква цена.

Коментари по темата: „Philips Xenium W8510 – издържа 35 дни в изчакване?!”

добавете коментар...

  1. Петър

    Преди 2 месеца си го купих. Постоянно го цъкам и батерията държи 3-4 дни, винаги имам включен wi-fi и мобилен интернет. Телефонът е много бърз, не ми се е случвало да забива, качеството на звука е много добро, снимките също. Общо взето съм много доволен от телефона и го препоръчвам. Единиственият недостатък е, че в България, не се намира аксесоари. Колкото до режима за спестяване на батерията – не съм го ползвал още, но не е възможно телефонът да спечели награда за xenium технологията, ако не е ефективен. За 2ри път си купувам телефон със 2 сим карти и съм много по-доволен от този, всичко е направено много удобно. А на хората, които се колебаят за телефон със 2 сим карти, ще им кажа, че е голяма удобство, на мен лично не ми се вписва мъж с чантичка 😉

  2. 14 часа

    Аз нещата ги разбирам така, както са описани: „14 часа активно браузване през Wi-Fi“, което се различава от 14 часа включен Wi-Fi модул. По-конкретно: ползвам Галакси С3, модел, за който е прието, че капацитетът на батерията подобава на енергопотреблението на усройството и честно казано, при постоянна употреба не мога да докарам и 5 часа!
    Очевидно, според мен, е това, че филипс са положили усилие в една област, към която всички други производители се отнасят с пренебрежение. На това мнение съм, защото ми е писнало от кабели и зарядни!

  3. Стоящ в режим на изчакване

    Приемам критиката – подведох се че едночипова е едноядрена, а всъщност процесора наистина е четириядрен!

    Вземам си хейтването назад!

    Ще ми е любопитно да видя колко точно издържа батерията на телефона при нормална дневна употреба (текущия ми тел изкарва ден и половина с постоянно включени Wi-Fi, 3G, поща, www, около 2 часа ползване на GPS от endomondo и около 30 минути разговори на ден)

  4. 14 часа

    14 часа активна употреба е непостижим резултат за настоящото поколение смартфони, дори на 50 % от тези часове е постижение.
    МедиаТек 6589 е едночипова, ЧЕТИРИЯДРЕНА система!
    Така че преди да давате съвети към PR-ите и да хейтвате за добро утро, се постарайте да коментирате фактите аргументирано!

  5. Стоящ в режим на изчакване

    Я да хейтна текста на статията за добро утро 🙂 Защо ли ми е телефон, който издържа 35 дни в режим на изчакване, но при активна употреба се разрежда за 14 часа? Вероятно ще си го купя, за да го държа в калъфчето и от време на време да го изваждам (но не и активирам), за да се похваля на околните, че издържа 1 месец (опс извинете – в режим на изчакване). А в режим на използване – колкото другите телефони, при това с батерия с 50% по-голям капацитет от масовата и с процесор 4 пъти по-слаб от текущите.

    Дами и господа, работещи в PR отделите на компаниите, моля напъвайте си мозъците малко повече, когато се опитвате да ни поднесете някое супер постижение на работодателя си!

Коментар