България има важни предимства в ИТ аутсорсинга

Стефан Бумов изтъкна предимствата на България като аутсорсинг дестинация на форум в Ню Йорк

Стефан Бумов изтъкна предимствата на България като аутсорсинг дестинация на форум в Ню Йорк

В България съществуват редица важни предпоставки за развитие на ИТ аутсорсинга, заяви Стефан Бумов, изпълнителен директор на Софика Груп при участието си в World BPO/ITO форум в Ню Йорк.

Сред тях са стратегическото географско разположение на страната ни, близостта с големите европейски държави и минималната разлика в часовите зони.

Друго важно предимство за развитието на аутсорсинг услугите у нас е високият потенциал на човешките ресурси – образованите кадри, доброто владеене на английски език и други чужди езици, добре обучените професионалисти 

България се отличава също с добра макроикономическа среда, което прави страната ни привлекателна дестинация за аутсорсинг, добави Бумов, който бе в състава на българската делегация в Ню Йорк.

World BPO/ITO Forum е събитие, което събира топ мениджъри от компании с над 1 милиард долара годишни приходи, които вече използват аутсорсинг услуги или търсят възможности за намиране на нови по-атрактивни аутсорсинг дестинации.

Сред участниците в събитието бяха едни от най-големите доставчици на аутсорсинг услуги в света като Cognizant, Dell, Tata, EXL, както и няколко български компании, вкл. Софика Груп, Bulpros, ScaleFocus и All Data Processing.

„Една от нашите най-важни задачи като представители на българския бизнес е да насочим усилия в посока популяризиране и разпознаване на страната ни като водеща аутсорсинг дестинация”, коментира по време на форума Стефан Бумов, който е и председател на Българската аутсорсинг асоциация (БАА).

Коментар