Microsoft регистрира марката Windows 365

Концепцията Windows като услуга може скоро да стане реалност - с Windows 10 или Windows 365

Концепцията Windows като услуга може скоро да стане реалност

Намерението на Microsoft да доставя Windows като услуга (Windows as a Service) е всеизвестно. Още преди една година се появиха информации, че компанията подготвя Windows 365 – именно операционна система като услуга, по подобие на офис пакета Office 365, който се предлага срещу абонамент на месечна или годишна база.

Макар че Microsoft не е обявила официално подготовката на подобна услуга, наскоро компанията регистрира търговска марка Windows 365, която подсказва плановете на Редмънт. Възможно е също така Microsoft просто да взима предпазни мерки срещу евентуална регистрация на името от някой конкурент.

При представяне на Windows 10 през януари, Microsoft обяви, че в близките години Windows 10 ще стане една от най-популярните услуги на планетата. „Гледаме на Windows 10 като на услуга. Въпросът за това коя версия използвате, ще стане безсмислен”, поясниха от компанията.

При модела „Windows as a Service” потребителите ще получават новите версии на операционната система веднага след като бъдат готови, в рамките на абонамента за услугата. Завършена Windows 10 ще излезе в края на лятото или през есента на 2015 г., като тогава ще станат известни цените и условията за ползване на новата ОС.

Коментари по темата: „Microsoft регистрира марката Windows 365”

добавете коментар...

  1. moron

    Ами как играеш онлайн игри? Компютъра става нещо като дъмб-терминал който служи за връзка с облака – целия софтуер, изчислителната работа става в облака и на твоя комп виждаш резултата и управляваш софтуера.

  2. :o)

    На мен лично ми е интересно, как точно ще става това с абонамента.
    Дали тоя уиндоус ще си седи некъде на виртуален сървър и трябва да се логваш всеки ден от празния си компютър или как? 🙂

  3. XxX

    Драгомир + 1

    Евала, човече !

  4. Драгомир

    Това което казваш Иван не отговаря на съвременното манипулативно-консуматорско мислене. Според последното нещата които можеш да използваш са само тези, на които гледаш реклами по телевизията.

    >Как според теб се пише OS и кой има възможността да го направи.
    Много просто се пише OS, особено такава която е с отворен сорс. Копираш сорсовете, дооправяш, компилираш и разпространяваш. Изненада ли се колко е просто???

    > И най вече нали трябва и производителите драйвери да напишат.
    Правиш си хардуер, пишеш му драйвери и го разпространяваш с какъвто софтуер си желаеш. Сума ти китайски гаражи произвеждат хардуер, включително леко пипнати чипове – не е извънземна технология.

    Но как да оздравееш от манипулационната каша която е наблъскана в главата ти – за това вече спасение няма. Поне аз не знам! Подобно явление се получава масово, като се смени политическия строй (защото внезапно разбираш в каква лъжа си живял и не желаеш повече някой да те лъже повече). Освен ако не си твърде дърт тогава и мисленето ти да е закърняло.

  5. harry

    Безплатни обяди няма!Все някой трябва да плати масрафа.Получаваш–>плащаш–>ползваш:-)).

  6. Мда

    Към – Иван: Ти да нямаш психично увреждане?!? – Тук не става дума за обикновен продукт а за операционна система. Как според теп се пише OS и кой има възможността да го направи. И най вече нали трябва и производителите драйвери да напишат.
    Извади си главата от з***ка и виж ситуацията. Това не е продукт който може да не ползваш както е с продуктите на Adobe, това е OS.

  7. Иван

    Какво се вайкате от абонаментния софтуер? Никой ни ви спира да развиете ваш продукт и да го продавате по стария начин. Честно казано и мен не ме кефи особено, но хората искат да печелят пари.

  8. dedmin

    Само, че с ВинБоз 365 ще трябва да плащаш такса – месечна или годишна! Или плащаш, или оставаш с гол компютър! Много хора не осъзнават, каква ужасна тенденция крие това – Адобе го направиха първи, от 2016 вече и Аутодеск не продават, а отдават под наем всичките си продукти! Представете си светлото бъдеще, където гигантските корпорации притежават всичко, а мишоците плащат наем! Идеален начин да ви лишат от всякаква собственост и така да сте зависими от тях до живот!

  9. юрий

    напротив купуваш си нов компютър така и така си плащаш лиценз в виндовс фон е същото аз нямам оплаквания кой знае какви малко се бъгясва ама си работи добре

  10. мда

    Тенденцията определено е много неприятна….

Коментар