Samsung продава 2 пъти повече смартфони от Apple

84,5 млн. смартфона с марката Samsung са продадени на световния пазар за три месеца

84,5 млн. смартфона с марката Samsung са продадени на световния пазар за три месеца

Периодът юли-септември на 2015 г. се оказа второто най-успешно тримесечие в историята на пазара за смартфони по брой продадени устройства, сочи новият анализ на IDC.

Като цяло, компаниите в сектора са продали 355,2 млн. смартфона през тримесечието, което е ръст от 6,8% спрямо същия период на предходната година, според данните на IDC.

По-рано анализаторската компания очакваше продажби в размер на 363,8 млн. броя, но търсенето на iPhone се оказа по-слабо, което повлия на крайния резултат.

Samsung остава безспорен лидер на пазара за смартфони. Корейската компания е продала за три месеца 84,5 млн. устройства, бележейки ръст от 6,1% на годишна база.

Apple е успяла да продаде 48 млн. смартфона, или близо два пъти по-малко от Samsung, но постига ръст от 22,2% на годишна база.

В топ 3 се позиционира китайският производител Huawei с продажби, възлизащи на 26,5 млн. броя, и внушителен ръст от 60,9% спрямо същото тримесечие на предходната година.

Останалите две места в челната петица заемат други две китайски компании – Lenovo с продажби на 18,8 млн. устройства и Xiaomi, която е продала 18,3 млн. смартфона през отчетния период.

Коментари по темата: „Samsung продава 2 пъти повече смартфони от Apple”

добавете коментар...

  1. Йордан

    Не е важно колко продаваш, важно е колко печелиш от една продадена бройка.

  2. Anonymous

    Брей 2016-та ли станахме 😀

Коментар