Facebook Messenger тества унищожаващи се съобщения

Facebook ще даде възможност на потребителите на Messenger да пишат самоизтриващи се съобщения

Facebook ще даде възможност на потребителите на Messenger да пишат самоизтриващи се съобщения

Някои потребители на чат приложението Facebook Messenger се натъкнаха на нова функция – самоунищожаващи се съобщения. Социалната мрежа тества нововъведението във Франция, за да събере отзиви и евентуално да го пусне в целия свят.

Новата функция се показва в горната част на прозореца за чат във формата на малък пясъчен часовник. Натискането на иконата превръща чата в самоунищожаващ се – всяко съобщение ще изчезне от него след един час. Тестовете на функцията се извършват както на Android, така и на iOS устройства.

Мнозина потребители сравняват новата характеристика на месинджъра с приложението Slingshot, което позволява снимане на видео и снимки с продължителност до 15 секунди. Снимките могат да се обработват с добавка на звукови ефекти и текст, а след преглеждането им – изчезват.

Неизбежни са сравненията и с услугата Snapchat, която първа въведе подобна функционалност. Тя позволява обмен на съобщения, като потребителят може да зададе лимит на времето, през което да се гледа дадено видео – при изтичане на времето, файлът се самоунищожава. Facebook направи неуспешен опит да купи Snapchat за 3 млрд. долара.

Коментар