T-Mobile и Ericsson започват полеви тестове на 5G

Предстандартизационните полеви тестове са от ключово значение по пътя към комерсиализацията на 5G T-Mobile и Ericsson започват полеви тестове на 5G

Предстандартизационните полеви тестове са от ключово значение по пътя към комерсиализацията на 5G; Ericsson вече работи с оператори от цял свят

Разработката на 5G технологии е в пълен ход. Американският телеком оператор T-Mobile USA и шведският доставчик на оборудване Ericsson ще работят съвместно по внедряване на 28GHz тестова система, базирана на предварителни 5G стандарти, за нуждите на лабораторни и полеви изпитания на 5G в САЩ.

T-Mobile и Ericsson ще разработват и тестват избрани 5G сценарии за употреба и услуги, които ще дадат възможност на оператора да развива перспективни 5G технологии, да даде тласък на разработката и стандартизацията на 5G и да проучва нови бизнес възможности. Тестовете ще започнат през втората половина на 2016 г.

Според последният доклад „Ericsson Mobility Report”, до края на 2021 г. броят на 5G абонаментите ще достигне 150 милиона. Мобилните оператори по цял свят вече работят с шведската компания за разгръщане на предстандартизационни 5G лабораторни и полеви тестове на напреднали технологии, предназначени за различни сценарии за употреба и услуги.

Мрежите от пето поколение (5G) имат потенциал да намалят значително латентността и да осигурят ултрависоки скорости за сваляне и качване на съдържание. Освен това те могат да подобрят ефективността на спектъра и надеждността на мрежата, да осигурят фиксиран достъп до домове и бизнеси, както и значително да увеличат броя на устройствата, които се свързват едновременно към мрежата.

„T-Mobile има най-бързата 4G LTE мрежа в Америка днес и като използваме съществуващата LTE технология и направим инвестиции в мрежови честоти за 5G полеви изпитвания, ще сме готови за 5G услугата, когато след 2020 г. вече ще бъдат налични 5G смартфони и стандарти”, коментира партньорството Невил Рей, главен технически директор на T-Mobile.

Очаква се 5G да даде тласък на нова вълна от иновации, които ще са от полза за потребителите и индустриите. Технологията ще бъде ключова за развитието на „интернет на нещата” (IoT) – на нейна база ще се появят нови приложения за умни превозни средства и транспортна архитектура, дистанционен контрол на тежки машини в рискова или опасна среда, дистанционни хирургични операции и нови нива на човешко-IoT взаимодействие, вкл. добавена реалност и игри.

„Предстандартизационните полеви тестове са от ключово значение по пътя към комерсиализацията на 5G”, заяви Арун Бансал, старши вицепрезидент и ръководител на бизнес отдел „Радио” в Ericsson. По неговите думи, съвместната работа с T-Mobile по 5G ще открие „нова ера на Свързаното общество”.

Ericsson вече има над 20 договора за тестове на 5G мрежи с телеком оператори по целия свят. 5G радио прототипите на компанията, създадени за полеви тестове с оператори, постигат над 25 Gbps производителност на мобилната мрежа, посочиха от шведския технологичен гигант – един от основните фактори за напредъка на 5G.

Коментари по темата: „T-Mobile и Ericsson започват полеви тестове на 5G”

добавете коментар...

  1. Кккк

    Ехххх тея американци *****. Т мобайл е германска компания ! Почнете да пишете и за малките старт-ъпи в Европа, които представят много добри иноваций и продукти. Само американци и тук-там китайци ни набутвате, нали сте тех. медия…. Представете и другите, които заслужават внимание.

Коментар