MWC 2016: Макс представи гласова услуга Voicer

Макс ще търси партньорства с технологични компании за бъдещото развитие на Voicer в три посоки, заяви Андрей Расийски

Макс ще търси партньорства с технологични компании за бъдещото развитие на Voicer в три посоки, заяви Андрей Расийски

Гласова услуга Voicer от българския телеком оператор Макс дебютира на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2016). Екип на компанията начело с главния технически директор Андрей Расийски разкри плановете за развитие на Voicer на щанда на производителя на комуникационни решения Genband.

Според проучване на Макс, 84% от българските потребители на мобилен интернет използват смартфон за достъп. Тенденцията в следващите години е свързана с широко разпространение на технологиите VoLTE (глас по LTE) и OTT (over-the-top), като те ще бъдат приемани все по-добре от потребителите.

Именно тази тенденция стимулира Макс да развива функционалностите на Voicer. Компанията ще търси партньорства с технологични компании за бъдещото развитие на Voicer в три посоки, заяви Расийски. Партньор на Макс в момента по линия на Voicer е производителят Genbard.

Първата стъпка за развитие на технологията би могла да бъде свързана със създаване на глобална федерация на OTT оператори, която да осигурява неограничена връзка на потребителите си (чрез Voicer в България) с потребителите на други оператори по целия свят. Това означава формиране на глобална мрежа от оператори и глобална общност от потребители, които да комуникират без ограничения.

От Макс виждат потенциал и в друго приложение на Voicer – използване на услугата като мобилен портфейл. Потребителите ще могат да заплащат парко места, ваучери за подаръци, обществени услуги или да превеждат средства на други лица, семейства, търговци, институции или доставчици на услуги, без такси и комисионни.

Третата възможна посока за приложение на Voicer е под формата на Smart City App – приложение, което спомага за бързо придвижване в трафика и лесно намиране на свободно място за паркиране.

Коментари по темата: „MWC 2016: Макс представи гласова услуга Voicer”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Отговор: Да кажем, че не искам Майкрософт и Мосад да ми четат и архивират съобщенията.

  2. :o)

    Винаги съм се чудел каква е причината някой да предлага услуга, която я има на пазара от 10 години безплатно още с първия SKype и едновремешното ICQ…ей това не го разбирам.

  3. Бивш ползвател

    По-смешно приложение от това трудно можеш да намериш. Достатъчно е да прочетеш коментарите на тези, които са го свалили в стора.

Коментар