Apple пропуснала голям шанс при електромобилите

Илон Мъск гледа на Apple като на пряк конкурент на пазара за електромобили

Илон Мъск гледа на Apple като на пряк конкурент на пазара за електромобили

Плановете на Apple да създаде електромобил и да се включи на този пазар са широко коментирани в медиите, макар и непотвърдени официално. Илон Мъск, шефът на Tesla Motors, дори вижда в ИТ гиганта от Купертино пряк конкурент.

„Чудесно е, че те се занимават с това, и се надявам, че ще успеят”, коментира Мъск на конференция в Калифорния, цитиран от Business Insider. Според него, Apple ще съумее да създаде добър автомобил и да постигне успех в индустрията.

Илон Мъск обаче е на мнение, че Apple е трябвало по-рано да се захване с електромобилите. Той предполага, че масовото производство на коли от ИТ компанията ще започне не по-рано от 2020 г., когато Tesla планира да пусне 1 милион автомобила.

„Аpple пропусна отлична възможност”, коментира Илон Мъск, който освен с електромобили се занимава и с космически проекти. Наскоро предприемачът, известен и с компанията SpaceX, обеща да изпрати човек на Марс през 2025 г.

Коментари по темата: „Apple пропуснала голям шанс при електромобилите”

добавете коментар...

  1. Пламен Кочев

    Отдавна китайското производство има елитни стоки и надолу по скалата, докато стигнем до тези, които у нас формираха мита за некачествената китайска стока. Просто у нас се внася само това, на което като му сложат надценка, да може да се продаде на българина. А тъй като у нас стандарта е нисък, такива са и китайските стоки, които формират нашето разбиране за китайската промишлена машина.

  2. _!_

    Илон Мъск прекалено често коментира какво била направила или ненаправила Apple! Това дали не е страх…?! Избиване на комплекси… Какво става с батерийте след тяхното амортизиране?! Всичко ли се рециклира или има и скрита картинка? Лично аз съм фен повече на водородния двигател, който отделя вода при горенето.

  3. някой си

    Да, Anonymous под всяка статия пише глупости. Все едно чета тъпаците, които под всички статии пишат за Русия, Щатите, Китай, Япония и т.н. Факта е, че Тесла е компания и не държава. Мъск не е американец и единствената причина Тесла да е американска компания, че там има най – добри условия за бизнес в капиталистическия свят в който живеем. Всички части били чужди – добре тогава защо няма един друг читав електрически автомобил. На всички ни се ще да има. Даже на Мъск му се ще да има за да може да се развие пазара по бързо и да изхвърлим вече тея смръдливи печки. Между другото, завода за батерии, който Тесла отваря в края на следващия месец е с капацитет да произвежда два пъти повече батерии от цялото производство в целия свят.

  4. 1234

    Anonymous – спри да си повтаряш глупостите под всяка статия! Всичко се произвежда в Китай, цените на другите електромобили са аналогични на Тесла.

  5. Anonymous

    А цените на Тесла не са надути? За кола, чиито най скъпи части са китайско производство(батериите, двигателите та дори и контролерите на батериите са си китайски проекти и производство, като изключим ел моторите за Тесла S, които се произвеждат южно от Китай ;))…

  6. Аркан

    Като се има предвид надутите цени на Apple, сигурно един техен автомобил би струвал колкото няколко Mercedes-a и BMW-та!

Коментар