Младите хора вече не ползват фотоапарати

Почти всеки втори млад европеец използва външна батерия за своя смартфон (източник: Huawei)

Смартфоните са се превърнали в най-важната част от багажа по време на почивка, замествайки стандартните фотоапарати и музикални плейъри на младите европейци, разкри проучването Huawei Summer Barometer, проведено през май т.г.

95% от европейците между 18 и 24 години използват своите смартфони за снимки. 96% от българите на тази възраст заснемат „обикновени” снимки със своите телефони, а 91% правят популярните селфи кадри. Казано с други думи, младите хора не използват вече традиционните фотоапарати.

Това донякъде е и благодарение на социалните мрежи – потребителите не просто заснемат кадри, а споделят своето съдържание в социалното пространство. Това се прави от средно 70% от европейските потребители на възраст между 18 и 44 г., а делът на българите тук е 84%, т.е. ние сме доста по-активни в споделянето на собствено съдържание.

Почти половината от младите потребители в Европа (48%) използват смартфона като предпочитан музикален плейър по време на пътуванията, като това правят над половината от българите или точно 55%. Младите хора у нас използват своите смарт устройства активно на партита или други социални събития – 45% от тях използват външни колонки, които са свързани с техния смартфон чрез Bluetooth.

Активната употреба на смартфоните изтощава техните батерии и не е изненадващо, че почти всеки втори млад европеец използва външна батерия или други аксесоари, които превръщат споделянето на съдържание, сърфирането и всички интернет дейности в още по-приятно изживяване, показват данните от Huawei Summer Barometer.

Коментари по темата: „Младите хора вече не ползват фотоапарати”

добавете коментар...

  1. ха

    Добро утро… Това и без проучване можех да ви го кажа.

Коментар