SpaceShipTwo е готов за авантюра в края на 2018 г.

Първият комерсиален полет на космическия кораб SpaceShipTwo е насрочен за следващата година, съобщи Блумбърг, позовавайки се на източници от Virgin Galactic.

В края на миналата година Virgin Galactic тества успешно новия си кораб SpaceShipTwo и планира през 2018 г. да направи първи комерсиален суборбитален полет. За целта компанията ще започне скоро редовни изпитания на кораба с активен двигател – те ще се провеждат приблизително на всеки три седмици до ноември или декември.

Ако всичко върви по план, SpaceShipTwo ще направи първия си комерсиален полет в края на 2018 г. Неуспешният опит на Virgin Galactic да пусне първия модел на кораба през 2014 г. отложи плановете й за покоряване на космоса с няколко години и влоши в известна степен репутацията на компанията.

Обновеният SpaceShipTwo може да изведе шестима пътници на височина около 140 км (според някои източници – до 320 км) и до шест минути в безтегловност. Предвид характеристиките на кораба, тези мисии могат се правят достатъчно често, а цената им ще бъде в пъти по-ниска, отколкото при използване на конвенционални ракети.

Коментар