Смартфон погуби 14-годишно момиче

Употребата на смартфон в банята крие смъртоносен риск, ако устройството се захранва

Нелеп инцидент отне живота на 14-годишно момиче от Ловингтън, щата Ню Мексико миналия уикенд. Медисън Коу почина в резултат на токов удар, в опит да използва включения към електрическата мрежа смартфон, докато е в банята.

Не е напълно ясно какво точно се е случило. Според семейството на Медисън, тя се е опитала да включи телефона си към контакта или да го ползва, след като вече е бил свързан към мрежата. При допира с устройството, момичето е поразено от токов удар, за което свидетелстват изгаряния по лявата й ръка, съобщи телевизия KCBD.

Разбира се, смъртта на момичето не е причинена от дефектно устройство, а от фаталната комбинация на вода и електричество. Тийнейджърите са пристрастени в използването на телефоните си по всяко време, но този случай алармира за рисковете при необмислената употреба на подобни устройства.

Семейството на Медисън започна кампания във Фейсбук, призовавайки всички да споделят посланието с надеждата повече тийнейджъри да осъзнаят, че не трябва да използват електронни устройства в банята. „Това е трагедия, която не трябва да се случва на друг”, казват родителите.

Няма информация какъв смартфон е използвало момичето, но това едва ли е от значение. Подобен инцидент вероятно би се случил с което и да устройство. Много смартфони вече са водоустойчиви по стандарта IP68, но това не означава, че можете да ги използвате безопасно, докато са свързани към захранващата мрежа, тъй като водата и електричество си остават смъртоносна комбинация.

Коментари по темата: „Смартфон погуби 14-годишно момиче”

добавете коментар...

  1. Велка

    Еми кой луд ще пипа кабели, телефони и всякаква техника с мокри ръце на всичкото отгоре включена в мрежата. Малко мозък се иска, що не си потопи телефона във вода докато е включен на зарядно баси…

  2. дарвин

    пак простотия . не смартфона , ами тъпотията е причина . естествен подбор. аз доволен .

Коментар