Панаирът приема грандиозно геймърско събитие

Геймърското събитие Let’s Play ще се проведе за първи тази година по време на Международния технически панаир в Пловдив

Известни геймъри от България и Балканите ще участват в шестдневен фестивал на игрите, който ще се проведе по време на Международния технически панаир в Пловдив в края на септември. Организатор на мегатурнира по електронни спортове е GplayTV.

Фестивалът Let’s Play ще представи новости от света на видео игрите и ще се излъчва на живо от модерно телевизионно студио, за да могат любителите да видят всички схватки, съобщиха от Панаира.

Посетителите също ще участват в екстремни преживявания, тъй като ще пробват богат асортимент от видео игри, ще се състезават за награди помежду си или срещу свои любимци професионалисти.

Демонстрации с очила, пренасящи във виртуалния свят, шофьорски симулатори и още много други атракции предлага програмата на фестивала, заявиха от Пловдивския панаир.

Международно гейминг състезание се прави за първи път в рамките на Есенен панаир в Пловдив. То ще демонстрира потенциала на виртуалната реалност за бизнес, забавления и обучение, като по този начин ще представи един модерен сектор от икономиката с бързи темпове на развитие.

Гейминг индустрията вече формира пазар с обем над  90 млрд. долара в световен мащаб и още 252 млн. долара в бизнеса с електронни спортове. Тяхната аудитория надхвърли 225 милиона души.

Състезанията  съперничат на най-големите музикални и спортни прояви, а в YouTube геймингът събира повече гледания от новините, филмите и образователните материали, взети заедно, сочи статистиката.

Виртуалната реалност и 3D технологиите в игрите имат водеща роля в цифровизацията на икономиката и на обществото, твърдят експерти. Това е  причината те да намерят място и в Международния технически панаир.

Коментар